Аца Лукас једини је певач са естраде који никада нема проблем да отворено говори о свим темама, чак и када оне нису повољне по њега. Тако је било и овај пут. Док се други певачи хвале тиме да су певали на луксузној свадби у Риму и добро зарадили, он прича супротно. Паре, како је рекао, јесу добили, али не на достојанствен начин. Осим тога причао и о другим актуленим дешавањима у његовом животу.

Зашто се ти никада ниси укључио у политику с обзиром на то да си упућен у све, елоквентан?

 • Није поента приче да народни посланик зна све оно што треба. Поента је да људи што више теже да знају шта се дешава око њих, јер ти је квалитет живота аутоматски бољи. Људи који не знају ништа, ја их зовем гуска у магли. Када ми неко покаже карту света, без да пише Србија, а да не знам да убодем где сам, за мене је то промашен живот. Шта год да је завршио у животу, шта год радио, колико год има материјално. Јежим се када ми неко каже „ја не гледам телевизију и не читам новине“. Ша радиш онда, животе мој? Шта си ти? Баба ванга, ти све знаш.

Добро, сада озбиљно, што се не укључиш у политику?

 • (Смех). Можда некада се укључим у политику. Али, знаш када? Када будем био незадовољан оним што раде политичари, па да пробам да им будем опозиција. Сада немам разлога да се укључујем у политику, јер ови сада тренутно и већ годинама раде јако добро и одлично за ову земљу, Ја могу само да им дам подршку. Мој улазак у политику сада би изгледао као нека корист, што ми није на памети.

Причају да ти имаш корист од тренутних водећих политичара и странака.

 • Ја апсолутно имам корист и од Вучића и од СНС-а као грађанин ове земље. Али на сву срећу, сви грађани ове земље имају корист од њих. Добро воде ову државу. Ако мислите на неку другу корист, нема потребе.

Поново си морао да откажеш концерт, али и наступе.

 • Ја сам га заказао, а било је за не дај Боже да га откажем. Ништа то није страшно. Или је можда крив Вучић. (смех). Хајде да окривимо Вучића за све што нам не одговара. За све што је добро у овој земљи Вучић је крив. Може да прича ко шта хоће. Да ли имам корист или немам, то одговорно тврдим, и зато их подржавам.

Имао си недавно озбиљан наступ у Италији.

 • Мислите на ромску свадбу? Где то озбиљно, то су глупости. Нећу то да радим више никад. То су бре будале! То су лопурде које организују свадбу, неки Роми који имају лове. И онда они врте те паре међу собом и ови момци, пар музичара, који организују свадбе по целом свету. То сам тек сад провалио о чему се ради. Нешто се прегањају, пребијају, певачи певају. Неко добије гажу, ја и Цеца смо добро плаћени. Велике паре смо добили, не бих ни дошао овако. Ови ките, трпају, стављају нам паре на чело, у кошуље и у брусхалтере певачицама, да би после њима вратили паре. Ја не дозвољавам да мени ико лепи на чело новчанице, па да ми после тражи да му враћам. Прави од мене кафанску певачицу са Ибарске магистрале и да му ја после враћам. Тако да та весеља су такве будалаштине, глупости, и нећу више да учествујем у томе. У ствари хоћу, али мораће да ми донесу једно сто хиљада унапред и да седим на бини, певам пола сата и да идем кући.

Да ли је некада неко искористио твоје име да би себи прибавио неку корист, било да је реч о музичарима, колегама, менаџерима?

 • Управо одмотавам једно клупко. Нећемо да помињемо имена, фирме. Само ћу да вам кажем да то радимо Саша Мирковић и ја. Озбиљно клупко. Маса људи, озбиљних естрадних превара, почев од права извођача, преко СОКОЈ-а, Јутјуб канала. Огромне малверзације појединих естрадних музичара, огромне крађе се дешавају. Ускоро ћемо почети да обелодањујемо, написмено да су то малверзације какве свет није видео. Озбиљно потцењивање интелигнеције свих нас певача, извођача од стране велики фирми, естрадних кућа. Знате на шта мислим.

Мислиш и на Гранд?

 • Мислим на све.

Ко ти је и шта украо?

 • Полако, отварамо пандорину кутију. Нећу да помињем ни ликове, личности, фирме, али да је било крађа озбиљних и девијација у овом послу, то је страшно.

Недавно је Курир писао о преварама од стране појединих јавних личности које рекламирају намештене утакмице. Како ти то коментаришеш, да ли су и теби то некада понудили да рекламираш?

 • То сам чуо. Нисам упознат са случајем, али то су прилично глупаве преваре на које наседају људи. Али ко вара треба да иде у затвор. Мене нико није врбовао за то, или нисам обратио пажњу. Али да ме је врбовао,м отерао бих га у пи*ду материну. По списку тих људи који их рекламирају се види да су то певачи неких нижих категорија. То нису неке велике звезде.

Покушали су да врбују и Вању Грбића, али је он обелоданио преписку и рекао им да није из тог света.

 • Ето, човек је друштвено одговоран. Он је спортиста, велика звезда. На нашој естради има доста кукоља који то неће да ураде као Вања. Тај човек је освајач олимпијских медаља, сувишно је поредити њега и неке певаче који једва чекају да их неко закрпи неком паром, па све раде.

Зашто то раде? Је л толика криза?

 • Ти људи су били у кризи и када није била криза. Да се разумемо. Неко ко нема посла, није имао никад. Сад сви кукају, а неко ни није имао посла. Они га нису имали ни пре короне

Шта ти мислиш када ће све ово проћи? Када ћете почети нормално да радите?

 • Ја нисам Баба ванга. У нашој земљи се ради увелико. Убише се од посла. Видим сплавови, нисам видео толико гостовања пре короне, раније ти неки певачи нису ни певали на таквим местима, а сада раде. Ја не радим јер нећу, имам друга посла. Све је везано за музику. Имам бизнис да повратим паре које су ми украли и радим нови CD. До краја године излази, у децембру. Корона се не преноси путем музике, путем CD-а, Јутјуба, USB-а, срећом. Није преносиво преко блутута (смех).

Дешава се пораст броја оболелих од корона вируса опет. Како теби све то изгледа?

 • Дешава се исто што и у целом свету. Видите да је у свету лудило тотално, опез пораст свега. Имају сада и неке нове теорије завере у Немачкој, читао сам. Буне се, кажу да је намештено. Као, није вирус него је бактерија. Читао сам то, па се смејем. Не знам шта да мислим када је у питању пандемија и епидамија. Заправо, немам шта да мислим, него радим шта се каже.

Колико се ти придржаваш тих мера и шта мислиш шта је паметно у целој овој ситуацији?

 • Имам друштвену одговорност као јавна личност и не могу да причам свашта. То се односи на то да имам нека своја правила. Можда неко други, када би се тако понашао, не би било добро. Могу само да кажем да не угрожавам никога, пазим на себе колико могу и придржавам се правила.

Твоје помирење са Сашом Мирковићем је све изненадило.

 • Људи праве грешке у животу. Правим и ја, прави и Саша. Управо због свих тих ствари могу да кажем да сам ја често пута био заведен и то управо од људи који су највише имали против тога да ми радимо заједно. Једно је евидентно, најбољи естрадни менаџер и највећа естрадна звезда треба да раде заједно. Каријера ми је најбоља била када сам радио са њим.

Љиљана Станишић

Оставите Коментар