Као што је већ познато компанија Монтенегро ерлајнс, понос и узданица доскорашњег црногорског режима дугује Србији око 8 милиона евра већ више од деценију.

Према најновијим подацима још увек актуелни, али одлазећи, заменика директора SMATSA, Лазо Максимовић, интензтивно „ради“ на решавању поменутог проблема и наводно је смислио да би најбоље било да предметни дуг који компанија Монтенегро ерлајнс има према SMATSA, на себе преузме Влада Црне Горе, пише Глас јавности.

Посебно је занимљиво што је Влада Црне Горе могла и претходних година да преузме дуг, али није био интерес да се врати дуг, што потврђује и сазнања да ни сада није интерес да се Србији врати дуг, већ да се новој демократски изабраној власти у Црној Гори намакне одмах у старту још једна обавеза у каси која је одавно празна и девастирана од Ђукановићевог режима.

Само ради подсећања, Монтенегро ерлајнс је за период од 2008. до 2012. године остао дужан предузећу Контрола летења Србије и Црне Горе SMATSA из Београда (у којем Р Србија има 92% власништва, а Црна Гора 8%) око 5 милиона евра основног дуга, без припадајућих законских затезних камата, које износе по слободној процени још око 2,5 милона евра. Наведени дуг и даље није измирен у целости, већ само у мањем делу, иако је то морало бити по правноснажној и извршној пресуди Привредног суда у Подгорици из 2017. године.

Поред постојања наведеног дуга, Монтенегро ерлајнс наставља са својим успешним пословањем, тако да је за свега 5 месеци током 2019. године направио још 500 хиљада евра дуговања ка SMATSA.

Оставите Коментар