Одлуком Вишег суда у Шапцу Небојша Зеленовић је проглашен кривим за ненаменско трошење буџета града, истакнуто је на данашњој конференцији за медије ГО СНС у Шапцу. Овом одлуком потврђена је Зеленовићева кривица тешка пет милиона евра што је уједно и пресуда градској власти, Душану Петровићу и свима у лоповској екипи која годинама уназад злоупотребљава новац грађана Шапца, истакао је др Бобан Бирманчевић, повереник ГО СНС у Шапцу и народни посланик.

У складу са поновљеном пресудом оно што можемо у овом тренутку је да затражимо од градоначелника Небојше Зеленовића да поднесе оставку, да препусти вођење града поштеним људима и да коначно распусти Градску управу која нема капацитета за одлучивање у име грађана што је показало и недавно директно изјашњавање – рекао је др Бобан Бирманчевић.

У ком смеру иде политика Небојше Зеленовића показала је и јучерашња конференција за медије која је прерасла у својеврсну промоцију помоћника за питања младих, што је и још један својеврстан корак у предизборној кампањи коју осуђени грдаоначелник само привидно бојкотује, додао је Бирманчевић.

Не желимо да коментаришемо стручност Марије Ратковић, али желимо да коментаришемо почетак кампање за изборе која ће бити на пролеће наредне године. За исте изборе за које градоначелник Небојша Зеленовић тврди да их бојкотује док је већ у предизборној кампањи што је показало и постављење Марије Ратковић на само три месеца пред изборе. Њихова идеја да ће Марија Ратковић успети да анимира младе сигурно неће уродити плодом. То је потврдило и недавно директно одлучивање на које се нису одазвали ни млади ни стари. Изашли су само они који су морали и који су били озбиљно уцењени, а мислим на запослене у локалним јавним предузећима и локалној самоуправи – истакао је Бирманчевић.

Снага Зеленовићеве странке очигледно је спала на тих тридесетак помоћника који се финансирају из буџета града Шапца, а чији је задатак да омаловаже све оно што је до сада урађено на републичком нивоу, истакао је Радивоје Мићић, повереник шабачких напредњака.

Марија Ратковић добила је вероватно задатак организације промоције и продаје Кораксових новогодишњих календара на којима се на крајње беспризоран и безобразан начин блати и омаловажавају председник Александар Вучић и Влада Републике Србије. Та промоција ће се одржати ни мање ни више у Музеју шабачких Јевреја, а окупиће се екипа на челу са Антонелом Рихом и још неким ликовима који ће покушати да убеде грађане Шапца како не постоје резултати ове Владе, а да је истина оно што Коракс приказује на својим крајње непримереним карикатурама – рекао је Радивоје Мићић.

Из свега до сада виђеног Небојша Зеленовић очигледно наставља са прљавом кампањом недавно започетом у Бриселу, а где је пред десетак европарламентараца блатио сопствену земљу, додао је Мићић.

– У питању је кампања коју он води чини ми се и сам против себе. Народ све то одлично види јер резултати Владе Србије постигнути на челу са председником Александрм Вучићем говоре у прилог томе. Ничим они не могу покрити ауто-путеве, фабрике, запослене раднике нити мост на реци Сави који ће нићи за годину, две дана – истакао је Мићић.

Нова поштена власт у Шапцу, нове идеје, људи, пројекти, власт која неће куповати одборнике, уцењивати запослене већ радити у интересу грађана Шапца, је оно што очекују млади у граду на Сави, истакли су шабачки напредњаци поручивши да ће такву одговорну власт добити на предстојећим изборима наредне године.

Leave a Reply