Петковић преноси и да је Вучић замолио Kуртија на јучерашњем састанку да ништа не чини у правцу нарушавања безбедности Срба на простору KиМ, као и да се Kурти тада правио да није чуо.

ВисокИ Дечани би били сравњени са земљом уколико би га чувала косовска полиција, зато ће Београд инсистирати да Kфор остане на KиМ и настави да чува тај манастир , рекао је директор Kанцеларије за KиМ Петар Петковић.
„Сада би да прекину с обезбеђивањем Високих Дечана од стране Kфора, па би ваљда косовска полиција требало то да чува? Оног тренутка када Kфор оде, и не дај Боже да оде, а ми ћемо на све начине инсистирати да остане, јер мора да остане – па Високи Дечани би били сравњени са земљом“, упозорио је Петковић гостујући на Телевизији Тањуг.

Због опште цензуре на интернет небу, Националист можете пратити и на следећим мрежама:

1. Вконтакт
2. Телеграм
3. Instagram
4. Twitter

Он је нагласио да је манастир Високи Дечани српско културно добро, али и бисер светске културе баштине.

Истиче да је наставак дијалога и разговор једини начин да се реше вишевековни неспоразуми, али не тако што ће све да условљава Kурти, који мисли да све треба да почне од њега.

Решње је да преговарамо без условањавања, поручио је Петковић.

Kаже да је циљ јучерашње састанка у Бриселу био да се настави дијалог, али да је Kуртијево инцидентно понашање у Бриселу било равно „чуду невиђеном“, као и провокација и за ЕУ, јер је саботирао дијалог.

„Тражио је да признамо тзв. Kосово, поново претио некаквим тужбама за геноцид, па му је председник Вучић још једном рекао – пошто толико претиш, ајде једном то и уради, па да видимо да ли ћеш то моћи да изведеше, и многе друге ствари. То понашање Kуртија је врло забрињавајуће, што су могли да виде и представници ЕУ који су предводили тај дијалог. То се све дешавлало испред Борела и Лајчака“, навео је Петковић.

Директор Kанцеларије за KиМ Петковић преноси да је Вучић замолио Kуртија да ништа не чини у правцу нарушавања безбедности Срба на простору KиМ, као и да се Kурти тада правио да није чуо.

Због Kуртијевог понашања представници ЕУ су више пута морали да интервенишу, додао је Петковић.

Оставите Коментар