НАЗИВ манастира Високи Дечани, једног од четири Унеско споменика на Косову и Метохији, поново се појавио у апликацији „Гугл мапе“, након јучерашњег уклањања ознаке, саопштио је манастир.

  • Након јучерашњег поновног уклањања имена манастира Високи Дечани на “Google Maps“, после брзе интервенције нашег ИТ тима, име манастира је поново враћено на мапу. Надамо се да се овакви инциденти више неће понављати – навео је манастир Високи Дечани на Твитеру.

Приштинско безакоње
Претходно је манастир објавио да је ознака са именом манастира Високи Дечани била померена на Гугл мапама и да је то други случај ове године.

  • Прошло је шест година од одлуке Уставног суда (тзв.) Косова којим се потврђује имовина манастира Дечани. У новембру 2020. потписан је договор о заобилазном путу за Црну Гору ван специјалне заштићене зоне манастира. Ни једно ни друго косовске институције не поштују и настављају са правним безакоњем – огласили су се раније из манастира Високи Дечани.

Петар Петковић: „Уместо да му врате 24 хектара земље, манастир бришу са мапе“
Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић је поводом ранијег инцидента на свом Твитер налогу навео да се манастир Високи Дечани поново нашао на удару Албанаца.

Оставите Коментар