Након изласка из незаконитог и неуставног притвора, владика Јоаникије нашао се међу својим народом. Црна Гора која се није мирила са његовим хапшењем напокон је одахнула и кренуло је спонтано славље због слободе владике и свештеника.

Славило се од југа до севера, а ИН4С вам преноси део те величанствене атмосфере.

Посебна је емоција била у Никшићу где је владика после три дана изашао међу народ и обратио им се поруком љубави и захвалности.

Владика Јоаникије је на самом почетку свог обраћања народ три пута поздравио са ”Христос Васкрсе” а потом им се захвалио на љубави коју изражавају према својој Цркви и својим светињама.

Gepostet von Dejan Ivanovic am Freitag, 15. Mai 2020

Црногорска власт је заратила са Његошем, а сад и са Светим Василијем, поручио је епископ будимљанско-никшићки после пуштања из притвора окупљеним хиљадама грађана испред Основног суда у Никшићу.

Он се захвалио окупљенима који су узвратили повицима „Не дамо те, владико“, и „Живио владика“.

Zvona sa hrama svetog Simeona Mirotočivog u centru Berana bila su znak da je vladika Joanikije na slobodi i da počne slavlje jednog dijela gradjana koji su tu čekali vijesti iz Nikšića.Slavlje u Beranama gdje je sjedište eparhije budimljansko Nikšićki gdje vladika stoluje, prenijelo se na gradske ulice.

Gepostet von Radio Berane-Zvanična strana am Freitag, 15. Mai 2020

Владика је на крају позвао окупљене да се разиђу, рекавши да ће „бити још дана“.

„Нека се ова борба настави али истином и правдом и љубави и према нашој отаџбини и нека влада мир и слога међу нама“, рекао је владика и обраћање завршио речима „Не дамо светиње“.

--

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here