Његова Екселенција Амбасадор Републике Србије у Црној Гори др Владимир Божовић присуствовао је данас свечаној Литургији и прослави 81. рођендана и 30. годишњици Патријарашке службе Његове Светости Васељенског Патријарха Вартоломеја у Васељенској Патријаршији.

Том приликом је пренео поздраве и честитке Његовој Светости Патријарху Вартоломеју од Председника Републике Србије Александра Вучића а по благослову и Његове Светости Патријарха Српског Порфирија. Патријарх Вартоломеј се срдачно захвалио и поздравио Председника и позвао га да буде Његов гост похваливши државничке напоре Србије и председника Вучића у борби са пандемијом Covid-19 и процесом вакцинације коју је Патријарх и сам примио и позвао све вернике да то учине.

Због опште цензуре на интернет небу, Националист можете пратити и на следећим мрежама:

1. Вконтакт
2. Телеграм
3. Instagram
4. Twitter

Такође је поздравио Његову Светост Патријарха Порфирија и изразио жељу за најбољим односима и наставку сарадње као и наду и очекивање да ће га скоро угостити у првој званичној посети. Такође се сетио и Блажене успомене помена Патријарха Иринеја и блаженопочившег Митрополита Амфилохија са којим је заједно студирао и много био везан, изразивши жаљење због великог губитка за СПЦ.

Амбасадор Божовић је Патријарха Вартоломеја упознао са политичком ситуацијом у Црној Гори а нарочито у светлу свих догађаја око и новоусвојеног закона о слободи вероисповести.

Саговорници су изразили жељу да се кроз Христово јеванђеље, љубав, веру и дијалог требају решавати сви проблеми.

Амбасадор Божовић је захвалио Патријарху на прилици да на овај изузетан дан буде са Њим, чиме се показује велико поштовање према Републици Србији и Српској Православној Цркви.

Оставите Коментар