Шта вам је министре? Чему толико узбуђење само зато што сте позвани да будете сведок у једном процесу? Чему ваше жаоке према мени? Ништа о вама рекао нисам у негативном контексту, мада бих могао. О вама говоре ваша дела, добрим делом и недела.

Способност, а многи ће рећи и неспособност. Ипак, највише о вама говоре ваши дојучерашњи сарадници. Њих сте пустили низ воду, мислећи да тако сперете сопствену одговорност. Они, гле чуда, такође имају право да се бране, па и да укажу шта сте радили док сте били министар унутрашњих послова.

Према томе, ви са њима расправите шта имате, а мене оставите на миру. Kако ви, тако и ваши полтрони које вуцарате са собом од министарства до министарства. Kоминикеје које вам пискарају да бисте прочитали у некој од емисија или поставили на вашем фејсбук налогу нека посвете томе да објасне како је то могуће министре да ви појма нисте имали у време вашег министровања и док сте боравили на месту координатора свих служби појма да се више од годину дана прислушкује председник државе.

Министре, ја вас не оптужујем да сте ви то организовали, али ако толико дуго о томе нисте имали појма, а обављали сте тако важне функције, онда сте ви врхунски неспособни што опет само по себи повлачи вашу одговорност. Но, ви пет пара не дајете на то, јер очито морала немате. Уместо да сте још по обелодањивању те афере поднели оставку, напротив, нудите се у емисијама да наставите ваше министровање. Небитно који ресор, битна је функција. Још кажете како сте спремни да радите у интересу државе. Ви који годину и нешто дана нисте имали наводно појма да из вашег министарства неко прислушкује председника државе. Ако је то заиста тако, онда немојте више ништа да радите као Бога вас молимо, јер две овце да вам човек да на чување, ви бисте једну изгубили.

Ипак, разумем вас зашто себе препоручујете за даљи рад. Ви сте без функције нико и ништа. Док сте на функцији још увек можете понеког да преварите док злоупотребљавате име Александра Вучића. Одласком са функције, без икаквог знања и са титулом доктора наука коју сте стекли на само вама познат начин, ви постајете оно што сте увек и били- једно велико ништа. Отуда је код вас прорадила толика паника. Страх од неизвесне будућности, јер вероватно ћете тада дефинитивно морати многима да положите рачуне. Но, уважени министре, то је само ваш проблем.

Иначе, уважени министре, маните се наручивања текстова по медијима који су све најгоре износили о Александру Вучићу и његовој породици. Шта год имате против мене, питајте ме лицем у лице када се видимо у странци. Додуше, ако тамо уопште више смете да дођете. Прича се да тамо нисте баш толико популарни и да чак не смете да привирите у страначке просторије ни када се честита изборни резултат.

Него, споменусте да ја злоупотребљавам функцију како бих промовисао свој адвокатски бизнис и да волшебно добијам клијенте. Заправо, није вам јасно како сам почео да браним Дијану Хркаловић. Није ни мени било министре, но сама је тако хтела. Зашто сте је ви у животу разочарали, пре свега као човек, а били сте са њом и више него блиски, то ћете ваљда са њом да расправите. Него министре, молим вас да јавно обелоданите како ја то волшебно добијам клијенте. И свакако вас молим да отворите тему те наводне злоупотребе моје функције у циљу промоције мог, како рекосте, адвокатског бизниса. Таман да се то јавно расправи, али уједно и да се отвори тема вашег богатства и злоупотреба ваших функција које сте обављали. Да људи сазнају нешто о вашим приходима, имовини, итд. Да видимо где то данас живите, шта то возите и одакле вам све то. За разлику од вас, живим у истом стану где сам и рођен пре 43 године са све супругом и четворо деце. Богу хвала, ако и нешто стекнем то ћу учинити знањем које сам стекао вредно учећи, за разлику од вас. А ви министре? Kако сте ви стекли ваше богатство? Kако сте стекли вашу докторску титулу? Зар сте толико искомплексирани да сте себи пришили уз име и презиме титулу доктора наука вређајући све оне честите научне раднике који су годинама радили на докторским дисертацијама дајући истински научни допринос.

Сами сте министре све ово изабрали, без икаквог разлога, а само је требало да будете сведок у једном судском процесу. Зар је то толико страшно?

И на крају министре, ваш страх да ћете остати без министарске функције је очигледан. Подрхтава вам глас када читате унапред спремна саопштења. Разлика између мене и вас је у томе што мене баш брига шта ћете ви измислити о мени. Нисте ми битни у животу да би ме ваше речи погађале. Међутим, вас веома боли оно што бих ја могао да изнесем о вама. Ви живите за функцију, а мене за функцију боли уво. Ви сте без политике ништа, а мене за политику и бављење истом заболе десни лакат. Бавим се истом јер ми је занимљиво да истерујем правду и да нервирам такве као што сте ви. Свој посао имам, живећу до краја живота као адвокат и умрећу као адвокат. Ви после министровања… Не знам, чини ми се да вам је будућност неизвесна. Изгледа да зато тако нагло оседесте.

Живи били министре!

Оставите Коментар