Члан председништва Српске напредне странке (СНС), адвокат Владимир Ђукановић изјавио је данас да је министар одбране Небојша Стефановић „нападом на њега да користи политички утицај на судске поступке суштински напао власт чији је део“

Чак је рекао да добијам волшебно неке клијенте, ево питам га како, да ли ми то неко из власти омогућава. Да ли то нападаш председника (Александра) Вучића и власт чији си део. То је јако перфидно, нечувено је“, рекао је Ђукановић за ТВ Прва.

Ђукановић, који је као бранилац државне секретарке Дијане Хркаловић у поступку пред Специјалним судом предложио саслушање Стефановића као сведока, оценио је да је „неморално“ то што су на оптуженичкој клупи Стефановићеви некадашни сарадници које је сам поставио, а да је он „сад чист, ништа не зна о томе“.

Такође је навео да је био председник скупштинског Одбора за правосуђе, и самим тим члан Високог савета судства у складу са одредбама које је донела „нека друга власт“, али да су оне измењене недавном променом Устава.

Стефановић је јуче за ТВ Пинк рекао да је Ђукановић одговоран за стратегију одбране Хркаловић „која није заснована на доказима, већ на лажима и манипулацијама, и да је „спојио политику и адвокатуру“.

Оставите Коментар