12. септемра око 7 сати, са стране раковичког пута из правца Милошевог конка, мања група миграната пробала је да уђе преко ограде у касарну Топчидер.

У томе их је спречила војна полиција која је муњевито реаговала, а упозорене су чуваркса и дежурна служба да повећају будност. Због чега су мингранти покушали да уђу у касарну није познато.

Званичници Војске још увек нису обелоданили мотиве и последице овог инцидента, упркос бројним апелима забринутих грађана који су у протеклих неколико недеља у вуше наврата били изложени нападима миграната.

Овакав инцидент по речима некадашњег високог официра СРЈ и саговорника портала “Националист“ морао и бити истражен, он наводи да се ради о објекту који је већ једном био мета скандала и да је могуће да се ради о провокацији ради дискредитације ВС.

“Топчидер није успутна станица, свакоме је јасно да се ради о штићеном објекту и нико тек тако не “упада“ у једну од најтајних база, која у ратним условима обезбеђује највишље руководиоце војске и министарства одбране.“

Према његовим речима, лако је могуће да се ради о смишљеној провокацији, попут нерешеног убиства гардиста, које је по њему имало циљ да баци љагу на војску, што и јесте учињено.

“Овај објекат још увек се налази на мети таблоида, због нерешеног убиства двојице младића, можда је нечија намера да се овај објекат додатно дискриминише, јасно је једино да власти ћуте, да се отварају бројне могућности за шпекулације.“

Ако се ради о бенигдном инциденту, онда би неко морао да изађе у јавност и објасни, додатна мистификација о угрожавању овог објекта само распирује панику, то нису деца, то нису наши грађани, то није игралиште.

“Поједини мигранти, доказано су учесници рата у Сирији, Ираку, Афганистану, они путују без документа? Могуће је да се ради о неуспелом нападу, диверзији, провокацији, све ово се дешава у тренутку када се подижу нове ограде, када и Србија разматра увођење сличних мера, док се наша војска и полиција свакодневно у појачаном саставу супротставља приливу нелегалних миграната на југу наше земље. Ово мора бити разјашњено, “ истиче он.

Прочитајте још:   ПАНИКА ЗБОГ ЛЕГИЈИНОГ ИНТЕРВЈУА: “Звездана су уценили, Чеда узео милионе од Спасојевића!“ (ВИДЕО)

ТАЈНО ОРУЖЈЕ КОБРИ – Неустрашивих ратника који су се борили са британским САС-ом и Легијом странаца! (ВИДЕО)

Извор: Правда, Националист

Оставите Коментар