Они који су на власти хоће да униште Цркву Божију, мисле да је лако с Богом ратовати. Нико Бога није победио у историји и нец́е га победити до краја света и века! Треба да схвате и ови који су сада овде код нас на власти, да су објавили рат Богу, а не Амфилохију или народу у Црној Гори, рекао је митрополит црногорско-приморски Амфилохије
Митрополит црногорско-приморски служио је у цркви у Бијелој код Херцег Новог. У литургијској проповеди, оценио је да се „на темељима древнога гоњења Цркве, наставља и данашњи прогон и злочини свуда у свету, па и код нас“, саопштила је Митрополија.

Он је нагласио да је Црква прогоњена од савремених владара и гонитеља, који нису надахнути духом великих хришћанских владара, какви су били цар Kонстантин, цар Јустинијан, Немањићи, Петровићи, „него духом проклетога цара Дукљанина, како га је народ назвао и запамтио јер је прогонио и убијао хришћане“.

  • Живоме Богу су рат објавили и зато онај који с Богом ратује, он губи и свој образ и душу, одриче се свих истинских и правих владара, који су владали овим просторима од времена цара Kонстантина до времена краља и господара Николе Петровића. Они се одричу од њих покушавајући да васпоставе идеологију проклетога цара Дукљанина и осталих лажних владара кроз векове до Лењина, Стаљина, Броза и свих осталих који су покушавали да ратују са Богом, да ратују против Пресвете Богородице, укидајући оне благословене законе које је Господ прописао за човека и људску природу – рекао је Амфилохије.

Он је додао да је „зато данас та обезбожена власт на својој скупштини прво озаконила закон човекоубиства (абортус), озаконила чедоморство, убиство људи. То само могу безумни људи и народи, јер дете које се зачне у материној утроби било да је од три месеца или три године или тридесет година, то је исто дете. Према томе убити га од три месеца, или три године, или тридесет година, истога човека убијаш“, рекао је владика.

Подсетио је и на недавно усвојен закон о истополним браковима који, како је нагласио, „негира и људску природу и Божије призвање човеково“.

Оставите Коментар