Потпредседница Демократске партије Косова и некадаша министарка за европске интеграције и амбасадорка у САД Вљора Читаку НАТО агресију је назвала хуманитарном интервенцијом, а Србе упоредила са нацистима које је требало бомбардовати.

Коментаришући на енглеском језику снимак на којем Новак Ћоковић прича о својим потресним сећањима на НАТО агресију и како Северноатлантској алијанси ипак опрашта за бомбардовање, Читаку је подругљиво упитала за шта им опрашта, будући да је Србију и требало бомбардовати.

„И, шта си тачно изабрао да опростиш? Хуманитарну интервенција НАТО-а која је ставила тачку на геноцидне ратове Србије? Замислите немачког спортисту седамдесетих година прошлог века који каже да опрашта САД и савезничким снагама што су зауставиле Хитлера“, навела је Читаку.

Читаку је на овакву реакцију подстакло то што је најбољи спортиста данашњице говорио о неправди коју је доживео српски народ од стране Запада, али он ипак, бира да не гаји лоше сентименте према било коме.

„Лако је и даље бити испуњен бесом и мржњом – али сам изабрао да опростим“, рекао је Ђоковић, евоцирајући трауматичне успомене из детињства.

Оставите Коментар