Група од шест кинеских медицинских експерата које је у Србију послао председник Народне Републике Kине Си Ђинпинг посетила је данас поново Војномедицинску академију и одржала предавање нашим лекарима о превенцији, контроли, дијагностици и лечењу оболелих од коронавируса.

Информер је имао ексклузивну прилику да присуствује њиховој презентацији.

Према њиховим речима, ситуација у Србији је озбиљнија него што су очекивали и морају бити предузете одлучне мере на контроли и сузбијању опасног вируса.

– Ми смо на овај пут дошли уз инструкције владе Народне Републике Kине у Србију да заједно с вама радимо на превенцији и контроли вируса Kовид 19. Нас шесторо долазимо из различитих болница, из Центра за контролу и превенцију болести, из Kлиничког центра, ту нам је и колегиница клинички психолог. За ова два дана у Србији имали смо темељне и озбиљне разговоре. Епидемиолопшка ситуација у Србији према нашој процени може бити озбиљнија него што смо мислили. Из тог разлога сам и председнику и премијерки предложио да се пооштри обим одабира људи који ће бити обухваћени тесторањем, како би се смањило даље ширење заразе. И како би сви ти људи били изоловани и подвргнути адекватном лечењу – навео је Пенг Зикинаг, лидер експертског кинеског тима.

ЦЕО ЕKСKЛУЗИВНИ РАЗГОВОР ПРОЧИТАЈТЕ У СУТРАШЊЕМ ШТАМПАНОМ ИЗДАЊУ ИНФОРМЕРА

Оставите Коментар