Председник СРС-а проф.др Војислав Шешељ коментаришући изјаве и поступке Саве Јањића, најватренијег противника поделе Косова, који се још пре пет година доказао као велики албански патриота, рекао је да је он издајник ноторни.

– Никада не бих нападао цркву, али бих поједине црквене великодостојнике, ако се огреше о свој народ, ако се огреше о интересе државе, а ја сам до сада прозивао оне црквене великодостојнике који су имали неке везе са криминалом, попут Атанасија Раките, а Саву Јањића одвајкада нападам. То је човек који је тражио да Милошевић, Караџић и Младић иду у Хаг. Он је мене нападао док сам био у Хагу – казао је Шешељ.

Према његовим речима, када су се срели на степеништу главног павиљона Сајма књига, Јањић је хтео да се снисходљиво поздрави.

– Ја сам ишао уз степениште, Јањић је силазио и он као снисходљиво би се поздравио са мном, ја гледам кроз њега, онако и с мржњом, могу мислити како. То је издајник ноторни. Нема потребе о њему разговарати, али би црква требала што пре да га склони са места игумана манастира Дечани, пазите оне фотографије како држи кишобран Медлин Олбрајт. Он има неку своју визију, у албанској држави да има неки статус, вероватно да буде митрополит Косова, ко зна какве су његове намере – наглашава Шешељ.

Како додаје, да Јањић није био у мантији, у свештеничкој одећи, можда би му и шамарчину звизнуо, како каже, из залета.

– Не могу са свештеним лицима ни увредљиве изразе да користим, а камоли физички да се обрачунавам – истиче Шешељ.

Он је, коментаришући могућност договора Београда и Приштине, рекао је да је први пут после дужег времена постао умерени оптимиста.

– Нешто се дешава у америчкој политици, она се очигледно мења. На неки начин сам поносан ако сам и ја допринео томе, јер смо благовремено подржали Трампа и сва српска заједница у Америци је за њега гласала, за разлику од Албанаца који су листом били за Клинтонову – нагласио је Шешељ.

Како додаје, појавио се трачак наде код целог српског народа, и то се осећа.

– Косово је по Уставу саставни део Србије, без промене Устава не може се ту ништа мењати. Једно постизање споразума са Албанцима не би било згорега, тек да видимо где је на Косову српска већина, где је албанска, и да две заједнице, уколико нису у стању да живе заједно, живе одвојено – оценио је Шешељ.

На то што на његове објаве на твитеру опозиција оштро реагује, Шешељ је рекао да у последње време није често на твитеру, јер је заокупљен књигом коју пише.

– Пишем књигу под насловом “У Сребреници није било геноцида”, не осврћем се на те ботове, има их из разних издајничких сектора. Види се и да су глупи и да су незналице и да немају појма о ономе о чему се изјашњавају – истакао је Шешељ.

Извор: pink.rs

Advertisements
--

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here