Војни стручњак Виктор Баранец оценио је шансе Американаца да добију приступ технологији руског система противваздушне одбране С-400.
План да амерички буџет обезбеди финансије за куповину руских система за противваздушну одбрану С-400 од Турске привукла је велику пажњу.

Војни стручњак Виктор Баранец рекао је да би „загонетка С-400“ била превише тешка за америчке стручњаке који желе да приступе савременим руским војним технологијама.

Стручњак је одмах истакао да руска страна нема озбиљних разлога за забринутост да ће САД успети да раскринкају тајну система противваздушне одбране С-400.

Друга ствар, која америчке напоре своди на минимум, јесте да руски “дизајнери, инжењери, технолози – нису будале, продајући такве системе, у ово оружје убацују “чипове” који не дозвољавају пуцање на руске авионе.”

„Уговор са Анкаром предвиђа забрану преношење овог оружја у треће земље,“ рекао је Баранец, напомињући чињеницу да чак и према „међународном правилу“ није дозвољено пребацивање трећој страни.

Ипак, најважнији фактор који спречава крађу руске војне технологије је употреба таквих „трикова“ од стране запослених у војно-индустријском комплексу Русије како би се осигурало да „након продирања у систем они аутоматски постају безвредни“.

“Чим Американци помисле да су на трагу да открију неку супер тајну, она ће одмах пропасти”, резимирао је Баранец.

Оставите Коментар