Генерал Милорад Ступар, рекао је да је развој тзв. војске и паравојске на Косову и Метохији је у једном континуитету од развоја УЧК па преко тзв. Косовског заштитног корпуса, преко тзв. Косовских безбедносних снага, да би се, како каже, сада дошло на основу одлуке Скупштине привремених институција Косова 2018. да се прелази на трансформацију на некакву “косовску војску”.

  • Тзв. Косовска војска, на територији Србије, на простору КиМ је паравојска за коју ће неко некада одговарати. По Резолуцији 12 44 једине војне снаге које имају мандате да буду тамо су јединице КФОР-а – рекао је Ступар на ТВ Пинк.

Како каже, никаква војска тамо не сме више да постоји.

  • Да би се променио Устав КиМ, потребна је сагласност и националних мањина, и уместо да га промене, јер нису имали већину, променили су Закон, што је нелегитимно. Она је нацртана организационом шемом по угледу на америкацне – рекао је Ступар.

Председник комисије за нестала лица Владе Србије и генерални секретар Скупштине Србије Вељко Одаловић је, коментаришући изјаву Јенс Столтенберга да централне власти у Приштини морају да поштују споразум да тзв. Косовске безбедносне снаге не улазе на север Косова и Метохије без договора са Кфором, рекао да је изјава у складу са основним мандатом КФОР-а на простору јужне српске покрајине.

Због опште цензуре на интернет небу, Националист можете пратити и на следећим мрежама:

1. Вконтакт
2. Телеграм
3. Instagram
4. Twitter

Оставите Коментар