Поводом навода у медијима о поступку шефа делегације Републике Србије бригадног генерала Предрага Бандића и уједно шефа делегације Републике Србије на састанку у Бриселу, желимо да јавност обавестимо о следећим чињеницама.

Шеф Војног представништва у Мисији Републике Србије при НАТО бригадни генерал Предраг Бандић и уједно вођа делегације Републике Србије на 23. састанку Иницијативе за нормализацију ваздушног саобраћаја изнад Балкана који је одржан у Бриселу изразио је оштар протест, а затим и напустио састанак, јер су представници Привремених институција у Приштини злоупотребили своје учешће на скупу и искористили га за покушај промовисања независности такозваног „Косова“ и његових непостојећих институција.

Овакав поступак реакција је делегације Републике Србије на наступ делегације Привремених институција у Приштини, јер је услов био да на наведеном састанку та делегација буде обележена само именом и презименом, посебно имајући у виду да је скуп организован од стране НАТО, који као организација не препознаје такозвано „Косово“.

Наиме, шеф делегације Привремених институција у Приштини, за кога није ни било планирано да се на скупу обрати, након што му је одобрено да се ипак обрати, уместо да говори о теми састанка, то време је покушао да искористи за промовисање независности такозваног „Косова“, након чега је вођа српске делегације оштро протествовао и састанак напустио.

Састанак је, након напуштања наше делегације, врло брзо и завршен.

Напомињемо да је реч о незабележеном скандалу којим Приштина покушава да изазове сукобе, као и покушају легализације стварања велике Албаније.

Оставите Коментар