ТЕКСТ У ЦЕЛОСТИ ПРЕУЗЕТ СА: ПРИСМОТРА

У трећем делу текстова о “Црној кући” из Новог Сада бавићемо се њеним високо позиционираним чланом Озреном Лазићем. Озрен Лазић је поред Ђорђа Мајсторовића важан шраф у функционисању ове невладине организације. Он има више функција у оквиру “Црне куће”, као што су: координатор музичког програма, уредник њиховог часописа, уредник њихове радио емисије. С обзиром да у статуту “Црне куће” стоји да се “Црна кућа” бори против српског национализма, стога морају имати своју радио емисију, часопис , простор у којем врбују људе.

Озрен Лазић је поред Ђорђа Мајсторовића такође и законски заступник “Црне куће”, што значи да има и приступ финансијама ове организације. Он је рођен у Новом Саду, где је и студирао на Филозофском факултету. Озрен Лазић се од кад су Немачке невладине организације и левичарске групе скупиле 210.000 евра за куповину “Црне куће” налази у врх ове организације. Он се у оквиру “Црне Kуће” налази на позицији координатора музичког програма. Шта је његов задатак?

Он у “Црној кући” организује концерте где наступају левичарски бендови, бендови сачињени од војвођанских сепаратиста. Ово је такође један од начина да младе људе врбују у своју организацију. Озрен Лазић је такође и уредник радио емисије у продукцији “Црне куће”. Гости у овим емисијама су најчешће левичарски активисти и војвођански сепаратисти.

ТЕКСТ У ЦЕЛОСТИ ПРЕУЗЕТ СА: ПРИСМОТРА

1 KОМЕНТАР

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here