Жена пронашла Куран после паљења џамије, склонила га, чувала 27 година и дан после отварања обновљене џамије оставила га трговцу у Горажду уз молбу да га врати људима којима припада

Фочанка српске националности вратила је Алаџа џамији данас примерак Курана, који је пронашла после паљења џамије и чувала га 27 година.

Она је Куран чувала пуних 27 година, а дан након отварања обновљене џамије оставила га је трговцу у Горажду Менсуру Кадрићу, уз молбу га врати људима којима и припада.

Кадрић је свету књигу предао фочанском имаму, чиме је, каже, испунио своју дужност.

„Ја сам свој дуг испунио, јер ме је госпођа православне вероисповијести задужила да Куран вратим онима којима припада. Драго ми је и лакнуло ми је јер ова божја књига припада Фочи и Фочацима”, рекао је Кадрић.

Он се присетио дана када је Фочанка, која због своје безбедности није желела да открије идентитет, ушла у радњу, јавља Фена а преноси Танјуг.

„Када сам остао сам у радњи питала ме је да ли сам верник и ја сам одговорио да јесам. Након тога ми је испричала да је пронашла нашу свету књигу у близини Алаџе и да је сачувала током рата. Чувала је свих ових година и када је чула позив на молитву из Алаџе сама је себи рекла да је време да се врати народу којем припада”, додао је Кадрић.

Џенан Крајишник, имам Алаџза џамије рекао је да је први обред у обновљеној фочанској лепотици, а којем су присуствовали бројни верници, улепшао овај гест.

Оставите Коментар