Владимир Волохонски, тзв. руски опозициони активиста, иначе установљени агент руске војно-обавештајне службе ГРУ, посетио је данас америчку амбасаду у Београду. 

Тема његовог састанка са америчким дипломатама односила се на жалбу коју је Волохонски поднео надлежним државним органима Републике Србије, с обзиром да му је недавно уручена забрана боравка у нашој земљи.

Интересантно је да је Волохонски примљен тек данас у америчкој амбасади, иако је у више наврата покушавао да закаже састанак са америчким дипломатама.

Како сазнајемо од нашег извора из НВО „Руско демократско друштво“, Волохонски је уважен тек након ургенције Николе Сандуловића, председника тзв. „Републиканске партије“, који је замолио америчке дипломате да се састану са Волохонским, упркос резерви која постоји према њему са америчке стране, с обзиром да је Волохонски установљени агент руске службе ГРУ.

У добро обавештеним круговима руских опозиционара, наведено се тумачи као својеврсни сигнал да ће Никола Сандуловић у предстојећем периоду добити на политичкој тежини, те да га америчка администрација перципира као озбиљног играча у контексту предстојећих избора у Републици Србији.

Остала је непознаница како ће на све ово реаговати Пјотр Никитин, председник НВО „Руско демократско друштво“, вишегодишњи агент руске службе ФСБ, који Волохонског доживљава као конкуренцију. 

Очигледно је да ће због оваквог компликовања ситуације Никитин додатно своју пажњу усмерити на јачање свог односа са ваљевским адвокатом Чедомиром Стојковићем зв. Чеда подморница, који се развија на изразито либералан начин, због чега су обојица својевремено завршили у ургентном центру због повреда о којима је непријатно и писати и читати.

Оставите Коментар