Протести против мањинске владе у Црној Гори настављени ису и вечерас широм земље.

Посебна “срџба” упућена је осим према ГП УРА Дритана Абазовића и према Социјалистичкој народној партији, која је потписница меморандума, који је потписан са мањинама, и за који се још у децембру говорило да је нацрт “мањинске владе”.

Полиција пита, како преноси Ин4с.нет, ко је организатор протеста, а народ одговара „Окупио нас је Дритан“ уз скандирање „ИЗДАЈА!“

Подгорица

Протестни скуп у Подгорици, почео је у 19 сати. Веско Пејак и Алтернатива је нагласио да су СНП и УРА сами себе угасити.

– Тај ко први изда биће проглашен за издајника, они који потом буду дизали руке они ће бити мањи издајници – нагласио је он.

Број окупљених је већи него претходних дана, а на скупу је и посланик Демократа Данило Шарановић.

– Данас сте видели предата је иницијатива за смену предсједника Скупштине Алексе Бечића и исто онако као што су наше колеге повукли иницијативу за изгласавање неповерења, сада је јасно да се ради да УРА и СНП обезбеђују већину за ову смјену – оцијенио је Шарановић.

Како је истакао, сваки од 81 посланика мора да разуме да иза сваког стоји 5.500 гласова грађана.

– Знамо на којим смо платформама добили то поверење. Знамо за шта су гласали они грађани који су дали гласове 41 посланику сада већ бивше парламентарне већине. Ми треба да вратимо мандат грађанима и да идемо на изборе, па нек свако одлучи ђе је коме место – уверава он.

На протесту је и посланик Праве Марко Милачић који је оцијенио да је потврђено да овде није у питању повење влади, него очување изборне воље грађана.

Поново се чују повици: “Узео си паре Дритане”, “Врати Милу паре Дритане”.

Грађани су блокирали булевар Станка Драгојевића, а преко Блажовог моста кренули су ка РТЦГ, где вечерас гостује вицепремијер Дритан Абазовић.

Никшић

Протест у овом граду почео је у 18 сати на Тргу Шака Петровића, одакле су и кренули у шетњу. Протестанти, као и ранијих вечери говоре: „узео си паре Дритане“ и „уа лопови“, док су пролазили поред просторија ГП УРА, јавља репортер ИН4С. Колона се упутила ка Општини Никшић.

Испред Општине, окупљенима су се обратили председник СО, Немања Вуковић, и одборник Никола Вукотић из покрета Не дамо Никшић. Поручили да народ неће дозволити да ико изигра вољу народа, јавља репортер ИН4С.

Момчило Вукосављевић из Михољског збора поручио је за ДАН, да је Црна Гора 30. августа рекла “не” Ђукановићевом режиму.

– Предлог УРА о формирању мањинске владе је директно прекрајање изборне воље. Поручио бих Јоковићу и Абазовићу да се не не играју са овим народом који је 30 година проливао крв да би добио слободу. Не представљамо политичку партију нити подржавамо ову владу, овде смо изашли као грађани који желе слободу – казао је Вукосављевић.

Беране

Протест у Беранама је испред зграде Општине. Из Берана је поручено да ово нису политички скупови, него су се овде окупили грађани који желе праведну државу.

– Ја говорим у име своје породице, понуђеној превари и издаји кажем не – поручено је са скупа.

Грађани су цитирали Његоша и стихове:

– Тврд је орах воћка чудновата, не сломи га, ал зубе поломи.

Блокаде у Будви

Неколико десетина грађана блокирало је вечерас на око 15 минута кружни ток на улазу у Будву у знак протеста против најаве формирања мањинске владе.

Међу окупљенима је био посланик Демократа Драган Краповић и његов партијски колега, председник Скупштине општине Будва Крсто Радовић.

– На изборном дану, оловком треба одговорити на данашњу издају. Оловком, не инцидентима, и показати да је Црна Гора слободна држава у којој неће бити толерисана политичка корупције коју гледамо данас – поручио је Краповић.

Казао је како се у Будви нису надали ће морати поново да се окупљају.

– Као слободни грађани Црне Горе, нећемо мирно прихватити предају, издају изборне воље грађана Црне Горе. Тог 30. августа 2020, 208 хиљада грађана у величанственој победи је дало свој глас да ДПС не буде на власти, да нема право да бира Владу и да нема право да руши Владу. Данас се потеза УРА и СНП дешава нажалост то. Дужни смо да пидигнемо глас. Позивам свих 208 хиљада грађана који су дали глас за слободну Црну Гору, ослобођену од криминалног режима ДПС-а, да ову издају запамте и да свакога дана од данашњег до дана избора помисли на ову горку издају коју сада доживљамо – рекао је Краповић.

Оставите Коментар