Између кафе у Трсту (плаћене новцем опљачканим од грађана Србије) и одмарања од нерада, џабалебарења и сумњивих послова, у ексклузивним одмаралиштима широм света (плаћеним, такође, новцем опљачканим од грађана Србије), Драган Ђилас, овдашњи политичар у покушају и тајкун по занимању, стигао је, каже, да – новцем опљачканим од грађана Србије – отвори некакву компанију у Швајцарског, али и да позамашну своту новца (опљачкану од грађана Србије) склони на тајни рачун на егзотични и далеки Маурицијус.

​У тренутку када је председник Александар Вучић открио ту Ђиласову брижљиво чувану тајну, овај „успешни бизнисмен“ и лидер некаве политичке партије (која ужива подршку међу бирачима отприлике на нивоу сталне статистичке грешке), покренуо је све медије које плаћа (новцем опљачканим од грађана Србије), медије које је купио (новцем опљачканим од грађана Србије), као и оне чије је једино програмско и уређивачко начело – мрзимо Вучића – да ту истину оповргну, или је бар замгле, чинећи то као што је то увек чинио, и чини, кад год му не успе да лажним сузама икога убеди у сопствену измишљену причу – неистинама, увредама, претњама и покушајем замене теза, која би требала да доведе до тога да неко поверује да је он, Драган Ђилас, заправо жртва, заправо невин, заправо и заиста „толико успешан и способан“, иако је одавно свима у Србији јасно да се ради о нераднику, ленштини и на свакакве сумњиве послове спремном човеку.

Због опште цензуре на интернет небу, Националист можете пратити и на следећим мрежама:

1. Вконтакт
2. Телеграм
3. Instagram
4. Twitter

​На једноставно питање које је председник Вучић поставио : Имаш ли или немаш те рачуне на Маурицијусу, логично би било дати и једноставан одговор, да је могуће дати га таквог, једноставног и истинитог. У супротном, када се буде доказало да Драган Ђилас има тај рачун, а упорно тврди да га нема, истина коју је покушао да негира медијском халабуком, увредама и претњама, водиће и ка додатном питању – а одакле ти, Драгане Ђиласу, толики новац на том рачуну, за који си говорио да га немаш – мада, додуше, на то питање и није нужно да Ђилас одговори јер сви грађани Србије знају одговор на то, друго, додатно питање – тај новац је њихов новац, новац грађана Србије, опљачкан док је „успешни бизнисмен“ био један од најважнијих функционера бившег режима.

Верујем да ће убрзо доћи дан када ће на сва питања у вези са пореклом и количином новца којим располаже Драган Ђилас морати да пружи истините одговоре. И надлежним органима, али и свим грађанима Србије које је опљачкао. Без обзира да ли се ради о оном склоњеном у швајцарске банке, оном на тајним рачунима на Маурицијусу, или оном који је кроз сумњиве послове покушао да легализује – купујући некретнине, предузећа, медије, луксузне аутомобиле или их пак немилице, бахато и осионо, трошио по ексклузивним и егзотичним туристичким дестинацијама широм света.

Као што сматрам и да би праведно било да све што је опљачкао врати – јер његови покрадени милиони нису само његова брука и срамота – већ и километри путева који нису изграђени, обданишта, школе и болнице које нису сазидане, лекови и медицинска средства која нису набављена за оне којима су неопходна, јер су милиони које је покрао имовина грађана Србије. Ако неће он да врати, Србија данас је озбиљна држава, она хоће!

Зоран Ђорђевић

члан Председништва Српске напредне странке

Оставите Коментар