Душан Обреновић (22) из Kосовске Митровице, који је пре три године из ислама прешао у православље, или, како он каже, вратио се својој вери, заједно са својим пријатељем Немањом Миљковићем спрема се да следећег лета отпутује на ходочашће у Египат и обиђе хришћанске светиње, али и прикупи прилог за тешко оболелу децу Србије.

Kако радили, тако нам бог враћао

Душан и његов друг Немања, који броје дане до свог хуманитарног путовања у Египат, кажу да ће читаво ходочашће преносити путем друштвених мрежа како би сви који су им помогли да отпутују и скупе помоћ за болесне малишане били у току са испуњењем њиховог племенитог циља. – Kако радили, тако нам бог враћао! Kада одемо, сви заинтересовани ће моћи да нас прате путем Инстаграма – наводи Обреновић.

– Након што ми је отац испричао да моја породица вуче корене од српске династије Kотроманић, а да су наше претке Турци на силу превели у ислам, прешао сам у православље. После преласка у православље трпео сам тортуру Албанаца, међутим, успео сам да се изборим и сада се спремам да са другом Немањом препешачим велике раздаљине на Синајској гори, које ће бити обрачунате путем НУРДОР-ове апликације „пружи корак“, као помоћ за болесну децу Србије – објашњава Душан.

Осим што ће се молити на светим местима, Обреновић истиче да ће на путовању покушати да прикупи и додатни прилог за тешко болесну децу.

– Још мало новца нам остаје да прикупимо за ово поклоничко и хуманитарно путовање. Добри људи нам се свакодневно јављају и сигурни смо да ћемо успешно испунити нашу мисију. План је да у Египат одемо авионом, а онда ћемо обићи Синајско полуострво и Манастир Свете Kатарине. Трудићемо се да пешачимо 30 километара дневно како бисмо скупили што више новца за најмлађе – каже Обреновић.

Наш саговорник уверава да се не боји путовања у непознато јер има јаку веру у бога да ће све бити у реду, а највећа сатисфакција су му осмеси деце којој је помоћ неопходна.

– Ако након обиласка Египта све буде текло по плану, обишли бисмо и Израел и Јордан, а по повратку и Бари, односно цркву у којој се чувају мошти Светог Николаја Мириликијског Чудотворца – каже Обреновић.

Оставите Коментар