За мање од месец дана публика ће коначно моћи да погледа филмско-историјског спектакла „Краљ Петар Први“. Филм с потписом Лазара Ристовског сниман је више од шест месеци, а говори о подвизима српске војске у Великом рату које је предводио омиљени српски краљ, а настао је према мотивима романа „Чарапе краља Петра“ Милована Витезовића.

Фото: kurir.rs/Promo
Фото: kurir.rs/Promo

„Није ово без разлога најишчекиванији филм године. Славимо сто године победе у рату. Филмови на ову тему су у Србији права реткост и на прсте једне руке могу да се наброје пројекти о Првом светског рату“, каже Лазар Ристовски.

Филм „Краљ Петар Први“ продукционо је највећи филм снимљен у Србији, а у њега је уложено више од два милиона евра.

Фото: kurir.rs/Promo
Фото: kurir.rs/Promo

„Ово је спектакл и један визуелни празник. Испоштован је историјски оквир, а мој син и редитељ Петар је успео да направи револуцију“, објаснио је глумац и продуцент гостујући на Сајму медија на штанду Курира.

Филмска екипа, коју је чинило преко 100 глумаца и 7.000 статиста, снимала је више од шест месеци, са укупно 106 снимајућих дана, од 17. марта, на многим аутентичним локацијама и објектима по читавој Србији, на Старој планини, у Књажевцу, Ваљеву, Крупњу, Соко граду, Београду, Сомбору, Панчеву, на Космају, у Сремским Карловцима и на Крфу.

Милан Колак и Иван Вујовић, Фото: kurir.rs/Promo
Милан Колак и Иван Вујовић, Фото: kurir.rs/Promo

Глумачку екипу, поред једног од наших најбољих глумаца Лазара Ристовског, кога ћемо гледати у главној улози краља Петра Првог, чине и млади Милан Колак у лику добровољца Маринка Спасојевића, главну женску улогу тумачи Даница Ристовски у лику Макрене Спасојевић, Александар Вучковић тумачи лик младог регента Александра, дечак Иван Вујић игра Момчила Гаврића, најмлађег официра у Првом светском рату, популарни Радован Раша Вујовић сељака Животу, млади Марко Тодоровић игра принца Ђорђа, а улоге у филму још тумаче и Бранко Јеринић, Павле Јеринић, Тихомир Арсић, Слободан Ћустић, Танасије Узуновић, Марко Баћовић, Небојша Кундачина и многи други.

„Филм ‘Краљ Петар’ је велики и пре него што је изашао. Ово је најважнији пројекат у мом животу, а направљена је и серија за Радио-телевизију Србије“, закључује глумац.

Марко Тодоровић као принц Ђорђе, Фото: kurir.rs/Promo
Марко Тодоровић као принц Ђорђе, Фото: kurir.rs/Promo

Филм „Краљ Петар Први“ публика ће премијерно у истом дану у Београду моћи да погледа на три локацију. Тренутно су у продаји карте за Сава центар и Комбанк дворану, а наредних дана почиње продаја и за Синеплекс Ушће.