• Заменик градоначелника Београда Горан Весић изјавио је данас да је време да се противепидемијске мере одређују регионално, јер нема разлога да се дели иста судбина са локалним самоуправама у којима је вакцинисано 10 одсто грађана.

Весић је за ТВ Пинк рекао да мисли да грађани Београда заслужују да буду награђени јер су врло посвећени вакцинацији.

Од 8. маја биће дозвољен рад затворених делова угоститељских објеката и моја порука угоститељима је да поштују све мере и да вакцинишу своје запослене како би могли нормално да раде, истакао је Весић. Он је навео да одличне резултате у вакцинацији, осим Београда, имају и Сремска Митровица, Ниш, Нови Сад, Ужице и још неки региони.

Заменик градоначелника је навео да у угоститељству у Београду ради 40.000 људи и да је зато је Београд дао додатни допринос напорима Владе Србије да се заштити стандард запослених.

Весић је навео да је на последњој седници Скупштине града донета одлука да буду ослобођени плаћања закупа за мај сви угоститељи који раде у градским пословним просторима.

У питању је 481 угоститељ, укупно 42.000 квадратних метара, а сви угоститељи на територији Београда биће ослобођени плаћања такси за баште за јун и јул. На тај начин смо желели да им помогнемо да редовно исплаћују своје запослене и да мало надокнаде штету која је настала, појаснио је Весић.

Он је најавио да ће крајем ове седмице почети вакцинација у Тржном центру „Ушће”.

Сада када смо дошли до овог броја вакцинисаних у Београду сматрамо да је неопходно променити стратегију вакцинације и да треба ићи тамо где људи живе, раде и долазе, рекао је Весић.

Он је најавио да ће од 15. маја, Град Београд, заједно са Егзитом и Бирфестом, почети кампању промоције вакцинације међу младима.

Мислимо да је веома важно да се обратимо младима, али и даље ћемо се трудити да одлазимо по селима и да заједно са Привредном комором организујемо вакцинацију људи тамо где они раде, додао је Весић.

Према његовим речима, Град Београд је заједно са Градским заводом за јавно здравље и инвент индустријом предложио четири протокола како би могле да се организују свадбе, конгреси, семинари, концерти и друго.

Очекујемо да Влада усвоји те протоколе и било би добро и да се каже шта ће бити дозвољено када буде вакцинисано 50 одсто грађана, рекао је заменик градоначелника.

Весић је додао да ће Бирфест бити оржан у складу са епидемиолошким мерама, да је почела и продаја карата за Фест и да ће бити одржани и Белеф, Битеф, Бемус, Сајам књига, као и Џез фестивал јер је време да се враћамо нормалном животу.

Оставите Коментар