Присталице Савеза за Србију се у све мањем броју окупљају суботом у Београду, а синоћ су незадовољни малим одзивом кренули у уништавање града. Председник Српске лиге Александар Ђурђев тим поводом гостујући на ТВ Пинк каже да велика већина грађана не толерише такво насиље…
Ђурђев каже да је јасно је да грађани немају никакву толеранцију према насиљу, изгредништву или насилној промени власти, али поједини опозициони делови владе имају толеранцију према томе.

  • Вређање службених лица, полицајаца није ни пристојно ни грађански пожељно, али је део политичког миљеа оних који све то предводе, а то је пре свега СзС. Веома је важно да изађе Влада са јасним ставом да неће толерисати насиље и да неће унутар своје коалиције несугласице и да иде у правцу у ком народ очекује, а то је да се држава развија, да се економија развија, да се решавају круцијални национални и економски проблеми – сматра Ђурђев.

Говорећи о јучерашњем дивљању одређеног броја присталица опозиције, током протеста у Београду, аналитичар Дејан Вук Станковић, оценио је да када ствар неумитно пропада, када је јасно да грађанство не пружа подршку какав је случај био на почетку, када се не зна ни ко те протесте предводи и када имате политичку безидејност и организациону конфузију, нормално је, како каже, и да поред осипања дође и до изгредничког понашања, јер они који протестују другачије не могу да скрену пажњу на себе.

  • У једном тренутку то се претворило у ‘херојску борбу протв саобраћајних знакова’ и рушење ограде на Тргу Републике – ово сада је револуција која иде ка прављењу изгреда. Она неколицина демонстраната који су кренули на зграду Председништва и она намера да се прелепљује теразијски тунел јасно говори да људи који немају идеје морају некако на себе да скрену пажњу – додаје Станковић.

Оставите Коментар