Министарство одбране Србије уклонило је из архиве вести на званичном веб сајту све информације о активностима пре 30. јуна 2017. године, када је на чело тог министарство дошао Александар Вулин, па тако у архиви није могуће наћи вести чак ни из периода када је војни министар био актуелни председник Александар Вучић, пише Beta.rs.

„Најдаља“ вест у претрази, на 658. страни архиве, управо је од 30. јуна 2017. године, а реч је о информацији да је тог дана у Великој ратној сали старог Генералштаба обављена примопредаја дужности између Вулина и његовог претходника у Министарству одбране Зорана Ђорђевића.

Приликом претраге по кључним речима, рецимо „Александар Вучић“, прва вест у којој се помиње име председника такође је датирана на 30. јун 2017. године и примопредају дужности, а све касније вести углавном се тичу ситуација у којима је Вулин помињао Вучића или догађаја којима су заједно присуствовали.

Друге претраге по кључним речима као што су (претходни министри) Зоран Ђорђевић или Небојша Родић такође не дају резултате пре 30. јуна, док је изузетак Братислав Гашић који се помиње 30. августа 2017. године, али тада већ као директор Безбедносно-информативне агенције којем је Вулин доделио плакету Министарства одбране.

Што се тиче архиве саопштења Министарства одбране и ту историја почиње 7. септембра 2017. године и информације о саобраћајној несрећи код Алексинца у којој су погинула два припадника Војне полиције.

Портал Нова економија наводи да се слична ситуација догодила и са сајтом Министарства финансија.

Како за тај портал тврди професор Факултета ФЕФА Горан Радосављевић, са почетком корона-кризе презентације о постигнућима домаће привреде коју је Министарство финансија објављивало уз макроекономске податке нестала је са сајта.

Он је додао да нема више ни архиве публикације Билтен јавних финансија (доступан је само последњи број) ни извештаја о кретању јавног дуга пре августа 2012.

Leave a Reply