Потпредседник Владе и министар одбране Милош Вучевић изјавио је, за телевизију Пинк, да ће Влада Србије усвојити пет закључака који су договорени са представницима Срба са Косова и Метохије, а на предлог председника државе.

Прва тачка је да међународна заједница прекине једнострано кршење споразума од стране Приштине а везано за регистарске таблице. У супротном, Србија ће предузети адекватне мере на поступање Приштине, рекао је министар Вучевић.

Број два: да се одмах након десет година са принципима из Брисела формира Заједница српских општина.

Број три: да се повуку специјалне полицијске јединице које пуцају и тероришу Србе.

Под четири: нема избора без Срба и под пет, економски пакет подршке од 40 милиона евра за Србе са Косова и Метохије, још једном је министар Вучевић таксативно набројао пет тачака које ће Влада усвојити на данашњој седници.

Министар Вучевић је нагласио да је држава Србија далеко одлучнија, снажнија и организованија. И порука председника Србије да неће бити „крени-стани“ управо онима који пробају да спроведу акције попут Бљеска и Олује или погрома.

„Ми желим мир и разговоре, не желимо сукобе и да ико гине, али знајте нећемо седети са стране и грицкати семенке и чекати да протерате Србе на тракторима. Тај сценарио немојте да прижељкујете пошто ћете да изазовете реакцију Србије. То је порука свима и немојте да проверавате, а молимо вас и преклињемо да се траже политички договори“, јасан је министар Вучевић, додајући да не желе да ико страда, а пре свега, како је рекао, наш народ и наша деца.

Вежба „Гранит 2023“

Министар Вучевић је говорећи о приказу Војске Србије и вежбе „Гранит 2023“ позвао све грађане да 22. априла дођу на Војни аеродром у Батајници.

Преко 5000 војника ће учествовати, готово 2400 комада војне опреме ће бити изложено, ратно ваздухопловство имаће свој програм, биће дефиле специјалних јединица.

Срамота је како доживљавају своје грађане и војску, увреда за целу нацију

Министар Вучевић рекао је, реагујући на изјаву бившег председника Србије Бориса Тадића да су сви који гласају за председника Србије Александра Вучића криминалци, да га је срамота када слуша шта он прича.

Министар Вучевић рекао је да за Тадића није гласао ни на једним изборима, али да је поштовао то што је био биран за председника.

„И невероватно да човек нема тај елементарни осећај достојанства. Био је шеф државе у два мандата, морао би да се понаша одговорније и да не може да се бави политиканством. Нема његовог повратка на политичку сцену, то не желе грађани који су му то показали у претходних 12 година. То само показује нажалост, како су они доживљавали и водили Србију и када је био период не баш успеха већ периода не баш тешког пада или пропасти наше државе. Два пута сам најснажније подржавао противкандидате Бориса Тадића али никада нисам рекао да они који гласају за њега да су криминалци, шта год ја мислио о његовој политици. А не мислим ништа добро. То је само један показатељ како доживљавају своје грађане. И вероватно би волели да одузму бирачко право великој већини грађана и да гласа сад нека мала скупина. Борис Тадић је тиме увредио целу нацију и то не по први пут“, рекао је министар Вучевић, а затим се надовезао на бившег начелника Генералштаба Здравка Поноша.

„А Понош, што носи хрватску путовницу“, рекао је министар Вучевић – да води отворену кампању против своје војске на чијем челу је био.

„Нико од официра не може ни данас да схвати како је постао начелник Генералштаба. То није био скок са падобраном него су га лансирали мимо свих правила. Али некако је до тога дошао. Шта год да се ради у војсци, Понош се труди да је запљуне горе него што су радили Тачи и не знам ко још. То није више ни критички однос, већ однос оповргавања суштине војске и одбране. Сваки дан је у кампањи против наше наменске индустрије“, одговара министар Вучевић.

Оставите Коментар