Народни посланик и члан председништва Српске напредне странке (СНС) Владимир Ђукановић казао је данас да је оставка министра одбране Небојше Стефановића на место шефа Градског одбора СНС тражило чланство јер су „постојале сумње“ да је био умешан у прислушкивање председника.

Он је, гостујући на ТВ Пинк, рекао да је чланство тражило након што се чланство те партије „изјашњавало који функционер лоше ради у странци“, а да је и он као функционер „годинама уназад свашта сазнавао“ о томе шта Стефановић ради.
„У политици пре свега треба да имате реалне амбиције и да знате колики вам је домет… (Доскорашњи лидер Српског патроитског савеза Александар) Шапић је човек који очигледно зна свој домет и зато ми је драго што је приступио СНС-у“, казао је Ђукановић.

Kоментаришући зашто Стефановићу није отишао и са других функција у извршној власти, Ђукановић је рекао да се у СНС-у цени и када неко добро ради и да не може „а приори да му се скида глава“.

„То је систем који и код Kинеза постоји, код сваке њихове власти, узми оно што је позитивно а одбаци оно што је негативно… Постоје ствари које је Стефановић и добро урадио“, оценио је Ђукановић, и додао да је до овакве ситуације дошло и због „болећивости (председника Србије и СНС-а Александра Вучића)“.

Народни посланик је рекао да је већи број чланова и функционера СНС-а „добијао инструкције из амбасада“ страних држава како би унапредили свој положај, а да, када би почео да их набраја, „не би завршили емисију“.

„(Њих је било) и у самом врху и у чланству. Човек је човеку вук, увек жељан неке власти.

Оно што је мене посебно болело је прича око председниковог брата и сина“, казао је Ђукановић, и додао да је као адвокат имао увид у предмете у којима се сазнавало ко је „лагао преко мегафона у опозицији“

Он је такође изјавио и да СНС улаже у образовање својих кадрова јер странка не треба да постоји само док је Александар Вучић води.

„Ја бих волео да настави да постоји, да буде фактор у политичком животу попут Фидеса у Мађарској или ВМРО у Северној Македонији. Зато као ‘кеч-ол’ партија треба да имамо што више идеја, па и идеологија окупљених око себе.

Оставите Коментар