ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић говорио је на свечаној академији поводом 70 година „Вечерњих новости“ .

  • Новости су озбиљне новине које доносе проверене информације, али имају свој мирис и укус, новине које имају идеју. Неко би погрдно и поспрдно рекао „идеологију“, а ја бих рекао да тиме само малобројни и ретки могу да се поносе, увек чувајући националне и традиционалне вредности српског народа и друштва, у тешким тренуцима увек уз своју земљу. Да не заборавимо да је то једна од ретких новина која баштини и чува наше ћирилично писмо и увек сам срећан када могу да присуствујем оваквим догађајима јер оваквих 70 година свакако јесу историја – казао је Вучић.

Председник је рекао да је посета Кини веома важна у не лаким тренуцима. Подсетио је да је сутра Берлински процес у Тирани, где „свакако неће бити лако нашим представницима“. Најавио је важне сусрете и потписивање важних споразума са Кином, али и билатералне сусрете са председником Кине Си Ђинпингом и са Ван Ху Нингом, „кинеским Кисинџером“.

  • Потписаћемо документе о свеукупној сарадњи, о слободној трговини, што је од посебног значаја за нашу земљу и клиринг јуан за наше банке. То су темељни споразуми, а биће важних саобраћајних и инфраструктурних споразума, од чувеног смајлија који повезује Западнобачки и Севернобанатски округ, до Београд-Зрењанин-Нови Сад. То су све веома важне ствари за нас и покушаћемо да доведемо што више инвеститора из Кине јер у претходном периоду смо мало успели да променимо ту структуру да већи број инвеститора долази из Азије него раније… И даље је Европа доминантна, али не у оној мери у којој је то случај био раније. За нас је од изузетног значаја да пронађемо ивнеститоре на свим странама света – најавио је председник Србије.

Вучић је указао на хајку на дневном нивоу која се против њега и људи из власти која се води у опозиционим медијима, а говорећи о опозицији која се жали на изборне услове.

  • Свако од њих мисли да је много паметнији и чудом се чуди што га народ неће. Да би нашли прави разлог зашто је то тако, па не могу да кажу да нису довољно паметни и марљиви. „Прави разлог“ је увек у медијима, у диктатури, страховлади и свему другом, а што је увек изговор и што је увек пут у прављење проблема и некаквих протеста после избора, као што су то сваки пут радили. Никада нису честито честитали неком победу на изборима. Никада! Сумњам да ће се то и овог пута догодити, али прво да видимо резултате избора… Они су, чини ми се, по сопственом истраживању, у великој предности, ова њихова агенција „стата“ је то рекла… Ја им честитам на томе, а ми ћемо да пробамо да се боримо – казао је Вучић.

Каже да је незапамћено и незабележено да се опозициони медији радују мерама против било кога у сопственој земљи и да то много више говори о њима.

  • Чега се паметан стиди, будала се поноси. Уместо да ћуте о томе и да се праве да не знају шта се дешава, они се ваљда хвале што имају сарадњу са онима који ће да траже казнене мере за Србију. Прво да видимо хоће ли их бити, а онда да видимо због чега ће их бити и шта је то Србија урадила – изјавио је председник.

Оставите Коментар