Председник Србије Александар Вучић најавио је данас да ће отпутовати у Брисел, на сутрасњи састанак, истакавши да путује не зато што мисли да може да се направи неки договор, већ зато што не жели да им пружи разлог да кажу да Србије не жели да учествује

Вучић је, на телевизији Прва, на питање да ли очекује договор у Бриселу, рекао да није оптимиста.

  • До касно синоћ нисмо знали до када би требало да дођемо. Разговори би требало да почну сутра ујутро у осам. Kренућемо или вечерас или рано ујутро – казао је он.

Вучић је истакао да нема сумње да је ситуација тежа него у последњих 10 година.

Указао је да нико не треба да мисли да су у питању само таблице.

Вучић је објаснио да је, када је наша делегација, коју је предводила премијерка Ана Брнабић отпутовала у Берлин на Самит Берлинског процеса, где су склопљена три важна споразума, Аљбин Kурти тај дан искористио да саопшти три ствари.

  • Те три ствари су довеле до тога да Срби напусте институције и да буду уверени да нема други пут. Kурти је по ко зна који пут саопштио да од ЗСО нема ништа и да је неће формирати, што је поновио и прекјуче, али о томе нико није известио, јер у Београду има много медија на Kуртијевој страни – рекао је он.

Вучић је казао да је Kурти тиме рекао да Бриселски споразум не важи за њега, односно само они делови који му одговарају.

  • „Саопштио је да ће, што се таблица тиче, бити четири фазе – прва опомена до 21.новембра, после тога новчане казне, па одузимање таблица и потом одузимање кола до 21.априла – додао је он.

Вучић је казао да је трећа порука која је кап која прелила чашу, била одлука о смени Ненада Ðурића командира за север, на шта нема право, и око чега се пита.

  • Срби су схватили да са тим човеком не постоји могућност за разговор. Нисам оптимиста. Отићићу у Брисел не што мислим да можемо да направимо нешто, већ да не дамо Лајбницов довољан разлог да кажу да Србија не жели да учетсвује – подвукао је он.

Вучић је истакао да су Срби рекли да се мора формирати ЗСО у складу са српским управљачким тимом, а не немачким невладиним организацијама, јер то није немачка невладина организација.

  • Тај предлог одавно имате и морате да укините одлуку о таблицама. Ми смо рекли да морају а оформе ЗСО у складу са српског управљачког тима, не немачке невладине организације. Тај предлог одавно имате, и морате да укините одлуку о таблица – рекао је он.

Оставите Коментар