РУСКИ медији, портали и телевизијске емисије, пренеле су данас као главну вест речи председника Србије Александра Вучића, о ситуацији о Украјини.

ВУЧИЋ ЈЕ У ПРАВУ Цела Русија прича о председнику, српски лидер и његова изјава о рату у Украјини главна тема руских медија (ФОТО)

– Морамо схватити да смо усред светског рата, будући да овај сукоб више нема смисла звати регионалним. Наиме, цели Запад се бори против Русије преко Украјинаца. Ово је глобални сукоб – рекао је Вучић за Пинк ТВ, а преноси Россиа Тодаy.

Они преносе да Вучић верује и да ће Русија ускоро приступити Западу с “неким предлогом”, нарочито у контексту напредовања руских снага у Донбасу (Луханск су готово заузели у целости, али чини се да Доњецку област неће још тако брзо освојити, оп.а.).

– Знам што нас чека. Чим Владимир Путин обави свој посао у Северску, Бакмуту и Соледару па дође до линије Славјанск-Краматорск-Авдејевка, изаћи се с предлогом. И ако га Запад не прихвати, а неће, имаћемо пакао – рекао је Вучић.

Руски Први канал: Вучић је у праву и он је нормалан Европејац

Вучићеве изјаве анализирали су и на руском Првом каналу. Тамо су аналитичари упоредили изјаве Вучића и речи генералног секретара НАТО Јенса Столтенберга, те истакли да је Вучић „нормални Европејац“, а Столтенберг „атлантиста кога није брига за Европу“.

Такође, гости су се сагласили са Вучићевом изјавом о Путиновој понуди коју ће Запад одбити.

Оставите Коментар