Председник Србије Александар Вучић рекао је данас да ће 21. октобра ићи у Њујорк на седницу Савета безбедности УН која се одржава 23. октобра и да га поред тога очекује много важних догађаја тако да није имао времена да се бави оптужбама неких поводом спровођења пројекта ЕКСПО2027.

Председник је најавио да се припрема отварање аутопута у суботу, а да у недељу одлази у Кину те да га након повратка очекује долазак међународних посредника у Београд.

„Пре тога ћемо имати отварање железничке станице 20. октобра, они долазе 21. октобра а ту ноћ већ идем у Њујорк на седницу Савета безбедности која је 23. октобра тако да нисам имао баш много времена али не морају да брину, увек постоје људи који би желели да Србији буде што горе да тада њима буде боље”, рекао је Вучић одговарајући на питање новинара како коментарише оптужбе на рачун пројекта ЕКСПО2027 и да ће се новац трошити нетранспарентно, преноси Танјуг.

Он је рекао да није чуо да неко брине за ЕКСПО.

„Али ако мислите на неке наше, нисам баш стигао све да пратим последњих дана, у гужви сам какву не памтим у претходних 10, 11 година”, рекао је Вучић.

Рецесија у земљама ЕУ свакако може да утиче на Србију
Председник Србије Александар Вучић рекао је да то што је у 10 земаља Европске уније званично објављено да су у рецесији свакако може да утиче на Србију јер је земља добрим делом везана за ЕУ, иако ове године нешто мање у трговинској размени него претходне.

„Претходне нешто мање него пре три године али и даље убедљиво најзначајнији партнер нам је ЕУ. То је тржиште за наше производе и због бројних и њихових, али и других фабрика које долазе са азијског континента, тако да крајње тржиште и исходиште за ту робу је западна Европа и када год они имају нижу потрошњу и рецесију наравно да ми то осећамо”, рекао је председник одговарајући на питање новинара да ли би рецесија у 10 ЕУ земаља могла да утиче и на Србију, преноси Танјуг.

Преседник је додао да Србија очекује пристојан раст ове године који ће бити на нивоу оних који у Европској унији имају највиши раст, или можда чак више од тога.

„Ми тиме смањујемо разлику у степену развоја између нас и њих али да је ситуација једноставна, посебно после ових последњих сукоба у Израелу, наравно да није, али шта да радите не можете да бирате време у ком живите и не можете увек и у потпуности да утичете на околности кроз које пролазите”, рекао је председник.

Оставите Коментар