Вучић је изразио задовољство што се у Нишу завршава Клинички центар „какав не постоји на Балкану“ додавши да је вредност зграде и опреме 50 милиона евра.

Он је најавио, до краја године, повећање плата у војсци, просвети, судству, „како и би људи могли мало опуштеније да живе“.

Вучић је рекао да Србија за социјална давања издваја много више него друге земљама, „да има оних који је стварно заслужују, али и оних који могу коњу реп да ишчупају и неће да раде“.

„Узме за једно дете 4.500 и за друго и 11.000 овако и ето минималне плате, па што да ради?“, навео је премијер.

Вучић је казао да су издвајања из буџета за пензије и даље висока и износе 43 или 44 одсто, на шта је ресорни министар Александар Вулин казао да је око 37-38 одсто.

„Каже Александар да је 37-38, ја мислим и даље да је 43-44 одсто, мање је значајно у сваком случају јер је било 58 одсто, свакако то је велики новац“, казао је премијер.

Премијер је најавио даљу поделу подстицајних средства за покретање приватног бизниса, „иако је то практично губитак за државу, јер се око 80 одсто тих средстава практично баци“, односно „добар део тог новца заврши у половним аутомобилима и веш машинама“, рекао је Вучић.

Прочитајте још:БЕОГРАДСКИ КВИСЛИНГ“: Гардијанов текст који нико није смео да објави у Србији! 

“НИКО НИЈЕ СМЕО ПРВИ НА СРБЕ“ : Руски генерал открио разлог повлачења са КиМ

ТРАМП ПОВУКАО ИЗВИЊЕЊЕ: Интервју је лажан, очекујем извињење!

Извор: Ослобођење