Председник Вучић је разговарао данас са председником Русије Владимиром Путином.

– Што се тиче разговора са председником Путином, имали смо врло добар разговор јутрос. Говорили смо о више различитих тема. Најважнија тема су били билатерални однос, али за нас је наравно најважнији истек гасног споразума после десетогодишњег трајања. Главне елементе смо договорили, који су веома повољни по Србију.

Вучић истиче да ће нови уговор бити потписан на три године, и да ће цена бити веома повољна за нашу земљу.

– Ако смем то да кажем, ми ћемо по питању снабдевања гаса имати сигурну зиму. Након додатних разговора са Гаспромом ја ћу моћи да вам кажем колико ће нас коштати тачно. У овом тренутку то је три пута мање, а зими ће то бити и до 10 пута мање од онога што плаћају у Европи – казао је он.

Он је појаснио да ће цена током зиме бити вероватно од 310 до 408 долара за 1000 кубних метара, што је убедљиво најбоља цена.

– Могуће је да ће само Јерменија и Белорусија имати нешто повољнију цену. Ако рачунате да је данас негде око 960 цена гаса, то је зато што је лето. А када дође зима то може бити и преко 3.000 долара. А ми ћемо плаћати 10 пута мање. Сад је питање само додатних количина, како набављамо и шта радимо. Али и да тако буде, ми нећемо чекати зиму. Много је то компликовано, али смо велики посао данас завршили и велики посао урадили. Са великом сигурношћу, ја који сам обично опрезан, више сам оптимистичан данас – истакао је Вучић.

Оставите Коментар