Премијер Србије Александар Вучић оценио је данас у Москви да протести, који се догађају у овом граду, а који имају исти симбол као они у Београду, долазе са истог места.

У Москви и више других градова Русије данас се одржавају демонстрације са симболом жуте паткице, а усмерене су против руског премијера Дмитрија Медведева у вези његовог наводног летњиковца, али, према рсуским медијима, имају за циљ руског председника Владимира Путина.

– Видео сам их. То су мали протести, велики је Путин за те мале протесте – рекао је Вучић на питање новинара да ли је видео протесте у Москви.

Интересантна је, каже, чињеница да се на тим протестима користи исти симбол као и у Београду.

– Мислим да не морам даље да говорим и да су људи у Србији разумели – такве ствари обично долазе са истог места – казао је Вучић.

Рекао је да види да се користе исте приче, да су органзатори нашли нешто да искористе против Медведева са циљем напада на Путина, као што су у Београду искористили причу око Синише Малог за напад, како каже, „на мету коју су пре два дана званично објавили“.

– Да ли је случајност, у то одавно не верујем. Ако ми неко каже да су различити људи смислили исти симбол у Београду, Бразилу и Москви тешко да ћу да поверујем – рекао је Вучић.

Он је истакао да људи у Србији треба да буду поносни јер то показује да смо некоме били мета само зато што смо штитили своју независност и слободу.

– Позивам их да уложе још мало више новца у Србији у те патке, тако ће се више потрошити у Делта ситију или Ушћу, и више пара ће бити у буџету – нагласио је премијер.

Извор: Информер