Александар Вучић оогласио се након одлуке Аљбина Kуртија да Ненада Рашића противуставно и противно Бриселском споразуму именује за министра за заједнице.

Председник је поновио да је изјава Брисела срамна, и да је то најблажа реч која може да се употреби.

„Избор Рашића, човека који је добио мање од 1 одсто, као и Рада Трајковић, која је била на његовој листи, показује да они желе прогон, протеривање и нестанак Срба на KиМ. И сада неколико ствари да кажем, пре званичног обраћања и састанка са Вархељијем, ако до тога уопште дође“, рекао је он.

Вучић додаје да је у питању један бедни антисрпски однос који је показала ЕУ, и да је ово што је урадио „терористички олош Аљбин Kурти заслужило осуду“.

„Ћутим месецима и годинама, трпим глупости од свих у региону и свету. Тај терористички олош је требао да добије заслужену осуду Европске уније. Наравно није је добио. Добио је нешто што можда нико не може да разуме. И тако се стално понашају, не само да су прекршили норме Бриселског споразума, међународног јавног права и све демократске норме“ рекао је председник.

Вучић је истакао да је то у складу са интересима једне европске силе, које треба неко да проведе против Срба.

„Изабрали су најгори српски олош, са дна каце, Рашића и Раду Трајковић, не постоје гори, који ничије поверење у Србији немају, али имају поверење Аљбина Kуртија и западних агентура. Мисле да ће тиме да нас уплаше. Нема проблема. Можете да уништите председника Србије, да организујете протесте у Србији, да ме убијете. Али за мене су Kосово и Мертохија највећа српска светиња, за мене је Србија светиња. Боље да ме нема, него да вам је предам у руке, и нећу вам је предати у руке. И зато нико из Србије неће бити у Тирани, а ви лепо долазите, путујте авионом, причајте глупости и лупетајте, сви ви из Европе и Западног Балкана“, рекао је он.

Председник је поручио да могу да „баљезгају о томе да је Србија крива“, али да њега то не занима, и да Србија није крива низашта.

„Па да видимо шта ћете то да направите и како ћете да направите. Онда када се следећи пут обратите Србији, водите рачуна шта је усвојено у Бриселу, водите рачуна о грађанима Србије, пошто они нису девета рупа на свирали било коме, и нећу вам дати да их понижавате. Србија је своја на своме. Имамо проблеме у енергетици, о чему ћу причати у суботу грађанима“, рекао је Вучић, и послао поруку Kуртију и Бриселу.

„А терористичком олошу да поручим – води рачуна да не повредиш ниједног Србина, заједно са овим квислинзима које си изабрао. Јер Срби ће знати да вам одговоре. А ви из Европе, срам вас било, а то је ситница у односу на оно што желим да вам кажем“ закључио је.

Оставите Коментар