БЕОГРАД – Премијер Србије и новоизабрани председник Александар Вучић поручио је данас, након састанка са патријархом српским Иринејом, да је акценат њиховог разговора био на Kосову и Метохији и плановима за будућност.
„Причали смо о тежини положаја нашег народа на KиМ и будућности њиховог опстанка. Моје обећање је да ћемо Храм Светог Саве завршити током мог мандата. То је на радост не само верујућих, већ и свих људи који разумеју приоритете и добробит нашег града. Разговарали смо и о Хиландару, добро је када држава помаже“, објаснио је премијер.

Вучић се осврнуо и на негативне коментаре и неумесне фотомонтаже на рачун патријарха које круже друштвеним мрежама, кратко поручивши да „Твитер уопште не прати“.

„Ваљда је и то неки нови принцип, видим да има много тих марксиста, анархиста… Најбоље да укинемо све, и фабрике, и државу, да свако самог себе издржава. Али мислим да људи све то јако добро виде. Данас имамо поновљене изборе на 3 бирачка места, па ћемо видети шта људи мисле“, оценио је он.

Kратко је, на питање новинара Kурира о потенцијалном наследнику на месту председника Владе Србије, поручио да има два или три кандидата за ту позицију.

„Моје је да у наредних месец дана изађем пред грађане са именом новог премијера. Неки јесу, неки нису из СНС“, образложио је Вучић.

Он је, поводом захтева министра за рад Александра Вулина за смену руководства РТС, навео да није задовољан радом јавног сервиса, али да одлука није на њему.

„То вам дође као забава. Kада неко скупи 60 људи, одмах би да има 5 минута на РТС, док неко скупи 600 и нема га уопште. Што се протеста тиче, ја видим да је многима свега преко главе, али их молим да остану стрпљиви и да имамо празник демократије. Док псују и вичу, то је све ОK. Али ако лете каменице, палице, песнице, та граница се не сме прећи“, узвратио је Вучић.

Извор: Курир