На конференцији за новинаре након седнице Бироа за кординацију служби безбедности премијер је открио детаље поводом хапшења шпијуна у Србији и открио да се већ неколико дана воде опсежне акције поводом наводног пуча у ЦГ.

Он је демантовао да су политичари из Србије учествовали у припремама за рушење уставног поретка ЦГ, као и да је неколико лица лишено слободе, као и да је приликом акције заплењено неколико униформи и 125 000 евра од лица за које се верује да су учествовали у планирању пуча.

Вучић је поводом случаја шпијуна открио да су стране службе, посредством високог функционера у Управи криминалистичке полиције, набављале све оперативне податке о деловању српске полиције. Он је на питање новинара изјавио и да су стране службе биле посебно заитересоване за наводно учествовање жандармерије у инциденту у Савамали.

Премијер је такође изјавио и да полиција још увек трага за агентима још једне стране силе која “вршља“ у Србији.

Током излагања, Вучић, који је био видно узнемирен и на граници суза, изјавио га је да га је срамота због начина на који су страни агенти покушали да дођу до инкриминушућих података о њему.

Он је међутим навео да за сада није одређен притвор функционеру УКП, али да је предмет достављен тужиоцу на коме је да одлучи.

Прочитајте још: ЂУКА НАДМАШИО НЕБОЈШУ: Погледајте како је посланик СНС глумио гледаоца (ВИДЕО)

ПРОЦУРЕО ТАЈНИ СНИМАК: Дикић био прислушкиван данима, ево шта је причао…! (АУДИО СНИМАК)

Извор: Националист