Иако је јавно тврдио да „њега лично не занимају политичке функције“ власник тзв. Странке слободе и правде Драган Ђилас наћи ће се на 64. месту опозиционе листе за парлементране изборе под бомбастим називом Мариника Тепић – Уједињени за победу Србије.

Према последњим договорима, како преносе наши извори, та Ђиласова „жута“ колалиција (ССП, ДС, НС, ПСГ, ПЗП и Слога) очекује да освоји више од 70 парламетраних места, па је газда ССП Ђилас за сад одлучио да се позициоинира на нижем месту од својих потпредседника и желео је да буде на 64. месту, јер би према рачуници његовог фамозног „машинског мозга“ то место требало да му обезбеди упадање у парламент Србије и тако жељени посланички имунитет који ће Ђиласа заштитити, макар на четири године, од готово сигурне робије.

Носилац и прва на овој листи је контроверзна румунска политичарка и потпредседница ССП Мариника Чобану Тепић, иза ње на другом месту је председник бедног остатка ДС Зоран Лутовац, па потпредседник НС и несуђени председнички кандидат Вука Јеремића Мирослав Алексић, потпредседник ССП Борко Стефановић и као пета је заменица председника бедног остатка ДС Драгана Ракић.

Потпредседник НС Синиша Kовачевић је на високо котираном шестом месту, професор Владета Јанковић на седмом, а бивша министарка Владе Зорана Ђинђића Гордана Матковић на осмом. Професор Факултета организационих наука Владимир Обрадовић је на деветом, а десета је извесна Анна Орег са квоте ПСГ.

Затим иду чувени одгајивач коза из села Батровци код Шида Дејан Булатовић који је (про)дао Зелену еколошку партију Драгану Ђиласу за 50.000 евра, потпредседник ССП 11. и Санда Рашковић Ивић, потпредседница НС 12. на листи.

Од познатих у првих сто на листи, на 15. месту је глумац Бане Томашевић, па активисткиња Марија Лукић.

Лидер Покрета за преокрет Јанко Веселиновић је на 17. месту, а председник синдиката Слога Жељко Веселиновић на 20. док је лидер ПСГ Павле Грбовић на 23. месту.

Потпредседник НС Владимир Гајић је на 34. месту, Татајана Пашић, чланица ССП и блиска сарадница Драгана Ђиласа у време док је био градоначелник Београда на 35, а новинар Милан Јовановић је на 41. месту, Душан Никезић из ССП на 51.

Председник Народне странке Вук Јеремић није на листи.

Он је недавно изјавио да је спреман да се „склони у страну“ и не буде кандидат ни на једној изборној листи ако ће то помоћи да се успостави широко јединство опозиције.

„Ако моје присуство на изборној листи чини ствар за један грам тежом, без дилеме сам спреман да не будем кандидат нигде. Мислим да је предлог Скупштине слободне Србије разуман и вредан пажње, и да би њихов документ могао бити почетак озбиљног окупљања опозиције, без обзира што у њему има и ствари о којима би се могло додатно разговарати“, рекао је Јеремић недавно на пратској телевизији Нова С.

Оставите Коментар