Народној странци претио је распад због сукоба Вука Јеремића и Здравка Поноша око председничке кандидатуре. Потпредседник те странке Понош потврдио је да одустаје од страначког руковођења и открио зашто је донео такву одлуку.

– Kод нас у странци није ни направљено по статуту тако да се људи појединачно кандидују да буду потпредседници. Неко ко је кандидат за председника бира свој тим и поразговара са тим људима и онда то иде као пакет. Ја сам већ раније и пре него што се ово закомпликовало током ових месец дана, донео одлуку да не будем део тог тима – казао је Понош.

Истакао је да је требало да ти избори буду у априлу.

– Због нечега је то померено за децембар. Ја нисам био сигуран, и даље нисам сигуран да је то паметно с обзиром да следе ти избори Републички и партијски избори пар месеци пре тога нису паметно решење. Већ дуже ја имам различите погледе. Једна од ствари где сам имао другачије мишљење било је да ли странка треба да изађе на локалне изборе у Неготину. Ту сам био у мањини – објаснио је.

Напоменуо је да је већи проблем био интерпретација резултата.

– За моје разумевање ствари то је било превише креативно. И има још неких акумулираних ствари – казао је Понош.

На питање водитељке Данице Вученић шта се заправо догодило Понош је открио да је ниво неслагања акумулирао до те мере да се није осећао комотно.

– Из политике не излазим а са друге стране не намеравам да изађем ни из Народне странке – открио је.

Вук Јеремић је на састанку са лидерима опозиције рекао “да не долази у обзир да ви будете кандидат”.

– Ја не идем на те састанке, не знам шта је од тога истина. Ђилас и Мариника су ме похвалили, Вук Јеремић и Мики Алексић су одмах ударили на мене! Нећу Јеремићу да рушим снешка, ја сам своју причу завршио. Са Сандом, Синишом и Гајићем могу да седим у кафани, али не и са Јеремићем и Алексићем! Одлучио сам да се склоним и не будем део те радње – рекао је Понош.

Водитељка Даница Вученић константовала је да је потенцијална кандидатура Здравка Поноша за предстојеће председничке изборе наишла на добар одзив код лидера Странке слободе и правде Драгана Ђиласа и његове десне руке Маринике Тепић, али не и из своје Народне странке.

Оставите Коментар