Вук Јеремић и његова Народна странка ове недеље су покренули наводну петицију против учлањења Косова у Уједињене нације. Нико до сада није ни рекао да ће Косово постати члан УН, а ту измишљотину Вука Јеремића је демантовао и министар спољних послова Ивица Дачић.

Вук Јеремић на два начина чини велику превару грађана. Прва је у томе да је он као министар спољних послова у време своје власти говорио о решењу косовског питања компромисом. Говорио је да се за Косово мора наћи компромис до којег би се дошло током преговора. Зашто Вуку Јеремићу онда смета када се данас говори о компромису за Косово? Он користи политичку ситуацију до које је и сам довео док је био на власти да напада режим и покушава да га обори на косовском питању. Подсетимо се да је Вук Јеремић пребацио Косово са Уједињених нација на Европску унију и тако онемогућио Србију у борби за Косово и да је поставио питање Међународном суду правде тако срочено са циљем да одговор буде негативан по Србију.

Друга превара коју чини Вук Јеремић је у томе што он зна да нема никакву инфраструктуру у странци и да мора базу гласова и података о грађанима да прави од почетка. Играјући на емоције грађана према Косову и Метохији измислио је некакву петицију против наводног учлањења Косова у Уједињене нације како би преко те петиције сакупио базу гласова и података о грађанима. Сваки грађанин који потпише петиције оставља своје личне податке у њој и омогућава Вуку Јеремићу да манипулише тим подацима и да их користи у изборној кампањи и на друге начине. Вук Јеремић одлично зна да намерно манипулише осећањима грађана како би од њих узео податке за озборну кампању.

Када потписујете његову петицију имајте на уму то да је сам говорио да ће Србија направити компромис око Косова док је био министар спољних послова и имајте на уму да манипулише осећањима грађана како би им узео податке за своју политичку борбу. Срамота за једног бившег председника скупштине Уједињених нација.

Микан Кртић

НАЦИОНАЛИСТ.РС