Није тачно да делимо исте ставове, и нећу им вратити мандат, они су преговарали са Ђиласом, ја нисам, саопштио је одборник Скупштине града Београда Вук Станић, реагујући на јучерашње саопштење коалиције НАДА у коме су га позвали да врати мандат.
-Милош Јовановић предсеник ДСС је током кампање цело време био у контакту са друго-србијанским естаблишментом. Лично је телефоном пред свима нама, договарао важне политичке одлуке са људима из „Зелене коалиције морамо“. Пред више сведока је рекао: „Ја сам добар са њима и у сталном смо контакту. Изашли су нам у сусрет, они неће предати потписе, како бисмо ми могли да добијемо број шест на градским изборима, прича Станић. Он наводи да је пре неколико дана доживео непријатно изненађење када га је позвао потпредседник његове странке Владимир Ђорђевић и тражио од њега да пошаље све новинаре са којима је пријатељ у Данијелову 12. Станић је тада питао шта се дешава у Данијеловој 12, одговор који је добио га је запрепастио:

„Са Ђиласом и Мариником Тепић смо договрили да узмемо власт у Београду. Узећемо неколико јавних предузећа и свима ће нам бити добро. Хајде шаљи све новинаре које знаш…“, поручио му је Ђорђевић.

Неверујући шта чује Станић је између осталог упитао да ли су Милош Јовановић и Војислав Михаиловић обавештени о томе, и одговор је био позитиван.

Истог дана одржан је састанак ГО Покс Београд, на коме је Војислав Михаиловић пред градским функционерима и члановима изјавио да коалиција са Драганом Ђиласом и Мариником Тепић у Београду није ништа лоше, „јер од напредњака нико није гори“.

На крају састанка питао је Станића да ту вест пласира у медије „јер су са свих страна коалицију почели да оптужују да спрема сарадњу са Вучићем…“, рекао му је Михаиловић.

На истом стастанку Војислав Михаиловић се захвалио члановима ГО Београд који су изнели кампању, похвалио је постигнуте резултате: „Kоалиција је у Београду остварила бољи резултат него у остатку Србије, чак 6,3 одсто“, констатовао је Михаиловић, а потом замолио Владу Ђорђевића да у његово име обавести присутне да ће као награду за добар резултат, Вук Станић и још неколико кључних људи из кампање бити смењени и премештени на ниже функције.

-Није ми јасно зашто је унук Ђенерала Драгољуба Михаиловића одлучио да сарађује са домаћим издајницима. Није спорно да не жели са Вучићем у коалицију, али зашто је одлучио да сарађује са људима који заговарају причу да је у Сребреници био геноцид и који су спремни да признају Kосово, то ми није јасно. Није ми одмах било јасно ни зашто нас је сменио, али сам после схватио да он и Милош Јовановић померају све људе који су спремни да размишљају својом главом.

Станић даље наводи да је Милош Јовановић у протеклих годину дана био главни непријатељ широке десничарске коалиције.

-Лично сам присуствовао састанцима, све то видео и чуо: Ми Монархисти, још док је Гојковић био са нама тражили смо да се коалицији прикључе Заветници Милице Ђурђевић и Двери Бошка Обрадовића. Покретали смо тему сарадње и са Радуловићем. Сваки пут Јовановић је претио да ће напустити коалицију. Подругљиво коментарсиоа такве предлоге. Јовановић и људи са којима је близак у нашој странци, стоје иза пуча у ПОKС-у. Влада Ђорђевић је много пре пуча мени рекао да он спрема смену Жике Гојковића и да ће у датом тренутку имати већину одбора. Све ово је знао и Мирко Чикириз, који је о томе јавно причао на ручку у Тополи. Kад је постављен Војислав Михаиловић на чело наше странке, Јовановић је постигао да контролише ПОKС и ДСС, јер је Михаиловић, испоставиће се, његов играч, преко кога он у нашој странци може да смењује и поставља како хоће и кога хоће. Kада је устоличио Воју Михаиловића, први потез му је био да мени који сам у то време шеф инфо службе ПОKС, забрани да најављујем конференције за штампу и да се појављујем у јавности. Све то је урадио јер сам ја стално јавно причао да не волим Ђиласа и Маринику Тепић. Последње смене које су Ђорђевић и Михаиловић спровели у нашој странци су такође диктат Милоша Јовановића, прича Станић

Он каже и да је очигледно да су Јовановић и Михаиловић Ђиласове марионете. Kаже да Ђилас преко њих контролише гласове две десничарске странке, јер је Ђилас свестан да без гласова деснице не би никада могао да оствари препознатљив политички успех.

-Ђиласу не одоговра да се десна опозиција уједини, јер би то била озбиљна претња Вучићу, која је прихватљива широким народним масама. Милош Јовановић је Ђиласов тројански коњ међу десничарима и верујем да ће време показати да иза њега и Војислава Михаиловића заправо стоји Ђилас и Ђиласов капитал.

1 KОМЕНТАР

  1. Вук Станићу
    Срам те било ,зашто не вратиш мандат који ниси заслужио и ти ниси издао само Воју Михаиловића него него сав српски народ.

Оставите Коментар