Без обзира на то шта мислите о “Информеру”, неслагање са уређивачком политиком тог приватног медија не даје никоме право да упада у редакцију!

Информер је медиј. Уређивачка политика тог листа је контроверзна, али неслагање са уређивачком политиком никоме не даје право да врши притисак на приватне медије.

Медији су у Србији, последњи пут када смо читали закон, слободни и независни.

Јеремић се са уређивачком политиком тог листа не слаже и на то има право, али нема право да шаље демонстранте испред редакције тог приватног листа у покушају да утиче на промене уређивачке политике.

Преседан у председничкој кампањи

Јеремић је данас организовао протест педесетак људи испред редакције “Информера”. Скуп су водили Јеремићеви сарадници Жика Паук и Бранко Миљуш, бивши директор Мишковићевог Пресса.

Неки Јеремићеви млади људи покушали су редакцији Информера да уруче кутију са питањима уреднику тог листа Драгану Вучићевићу.
https://youtu.be/xFuh-C1qpQ0
У једном тренутку пред демонстрантима се појавио и сам Драган Вучићевић.

Он тврди да су га Јеремићеви симпатизери напали, а на снимку се види група Јеремићевих младих људи како насилно покушава портиру да преда кутију са питањима, иако им је Вучићевић ставио до знања да га кутија не интересује.

Ово није спонтано окупљена група младих људи. Они потичу из фантомске Фејсбук организације “Други круг” која је пажњу јавности скренула налепницама “Други круг” које са капуљачама ноћу лепе по готово свим плакатима Александра Вучића.

Телепромптер.рс је открио да иза те организације лично стоји Јеремић. Он финансира израду налепница и рекламе преко Фејсбука.

Јеремићева фантомска организација “Други круг” најавила је да ће и сутра протестовати испред редскције “Информера”, а постоје индиције да ће у једном тренутку покушати да упадну у просторије тог листа.

Они су позвали људе да се појаве испред “Информера” “без обзира на то којег кандидата подржавате јер ово није политички скуп, већ скуп младих људи који желе и захтевају промене!”

Ради се о политичком скупу јер скуп организације Вук Јеремић!

Фантомска организација “Други круг” коју чине млади људи са капуљачама није једина фантомска организација коју финансира Јеремић.

Фејсбуку група “Критична маса” која је до сада објавила безброј подругљивих снимака на рачун Вучића, његових сарадника и Драгана Вучићевића Јеремић такође финансира.

Те две групе симултано оперишу из Јеремићевог изборног штаба.

Пошто је објављено истраживање јавног мњења које показује да је Јеремићев рејтинг испод седам одсто, он је одлучио да поднесе тужбе против “Информера” и “Српског телеграфа”.

Вучићевић је дан касније покушао да уђе на отворену новинарску конференцију коју је организовала Наташа Јеремић, али су га Јеремићеви људи физички спречили да уђе.

Бранко Миљуш, који се појавио испред редакције “Информера”, био је тај који је спречио Вучићева да уђе на конференцију. Вучићевић је желео Вуку и Наташи да постави питања везана за проневеру 3,6 милиона евра државног новца на луксузне светске хотеле.

Јеремићев фашистички притисак на медије чија му се уређивачка политика не допада је сраман, недопустив и супротан демократским начелима!

Јеремић води изузетно негативну кампању, па ни не чуди што поједини медији према њему имају изузетно негативан став. Свака акција има своју реакцију.

Да је Јеремић спреман на насиље сведочи и већи степен агресивности у предизборним говорима. Јеремић је у последње време почео неконтролисано да урла о Вучићу.

Њујоршки таблоиди су урнисали Доналда Трампа. Да ли је неко уопште помислио да упадне у редакцију неког таблоида због неслагања са уређивачком политиком?

Поред тога што је реч о класичном фашизму, ради се и о озбиљном кршењу закона!

Без обзира на то шта мислите о “Информеру” или Вучићевићу, председничким кандидатима није дозвољено да упадају у редакације или да врше притисак на новинаре!

Ако то допустимо Јеремићу, онда сваки председнички кандидат може да упадне у неку редакацију уколико му се не свиђа уређивачка политика.

Извор: Телепромптер