Одбор Српске Деснице у Бујановцу постао је група грађана, додуше са истим називом коме је додат префикс „За домаћински Бујановац“, што ће бити и мото за локалне изборе 26. априла.

Група грађана „Српска Десница-За домаћински Бујановац“ регистрована је званично код нотара, са потписима десеторо оснивача, међу којима је први пчелар Зарије Митић, други академски сликар Милан Јовановић, који су чинили и руководство одбора, док је трећа Татјана Јоцић, психолог у ОШ „Б. Радичевић“ у Бујановцу.

  • Српска Десница је покрет који излази у 60 локалних самоуправа широм Србије, највише на југу и југоистоку наше земље (Прешево, Трговиште, Медвеђа, Лебаде, Бојник, Мерошина, Сврљиг, Ниш, Лесковац, Пирот) и наравно у Бујановцу. Сви ови одбори следе искључиво политику нашег председника Мише Вацића, али Миша има поверење у нас и дозвољава нам да у локалној кампањи истакнемо сами шта су проблеми које ћемо ми решавати када нас грађани изаберу за своје представнике у скупштинама општина. Ми ћемо да радимо у користи локалне заједнице, као и низ комшија, управо следећи програм Српске Деснице и слушајући нашег председника Мишу Вацића. Миша је будућност за Српске институције на републичком нивоу, а ми као његови локални функционери смо будућност наших локалних самоуправа, рекао је Зарије Митић, представник одбора Српске Деснице у Бујановцу.

Он истиче да ће ова група грађана бити једини учесник избора из српског блока који ће за носиоца листе имати личност из локала.

  • Основа нашег програма је, осим очувања породичних вредности, саборности и патриотизма, развој привреде, пољопривреде и предузетништва. Желимо да сарађујемо са свима јер Бујановац је наш заједнички град, напомиње Митић.

Удржење пчелара „Полен 2012“ које води недавно је у Бујановцу организовало велики сајам пчеларства, и то, како наводи Митић, може да послужи и као пример како би његова група грађана управљала градом ако добије поверење грађана:

  • Како је организован тај сајам, тако може да се организује и општина. У локалним срединама попут Бујановца идеологија није важна, пресудна је економија. Зато планирамо да албанској страни понудимо да заједно формирамо бесцаринску зону у Бујановцу, каже Митић.

Оставите Коментар