Након јучерашњег јавног напуштања ДПС-а, младог активисте Милана Лечића, већ данас Општински одбор ДПС-а у Пљевљима напустио је и угледни грађанин Радован Пушоња, након две деценије чланства.

Радован Пушоња, од данас и јавно бивши члан владајуће партије ДПС-а иако свој допринос партији не пружа од јуна 2020. године, упркос дводеценијском чланству, од 1997. године.

Пушоња је истакао да за време чланства није имао материјалне и финансијске користи од те партије, партији је припадао из чистих идеала.

Без обзира на чланство у политичкој партији која је изгласала безбожни ,,Закон о слободи вероисповести“, Радован је био активни учесник литија од самог почетка њиховог организовања, од краја децембра 2019. године.

,,Од децембра до јуна 2020. године био сам изложен уцјенама од стране ДПС-а због мог часног и хришћанског хода, са мојом браћом православним вјерницима. Сматрао сам литије првенствено вјерским скуповима, па сам самим тим био и учесник истих, вођен Божијим путем истине и правде, као сваки хришћанин“, казао је Пушоња.

Он додаје да је у месецу јуну 2020. године, санкционисан за режимску непослушност на сраман начин од стране директора ДОО ,,Чистоћа“, Саше Јечменице, који му је прекинуо радни однос у поменутом предузећу.

„Одговорно тврдим да сам поштовао све обавезе из Закона о раду, везане за моје радно мјесто, а да је престанак уговора о раду, посљедица моје неоданости режиму. Цијену незапослења ћу часно и поштено уз Божију помоћ платити, уз подршку моје такође незапослене супруге и троје малољетне дјеце. Како је тешко доћи до запослења, ако 30-ог августа не дамо свој глас против тиранијске владавине, Црна Гора ће постати прва држава по броју младих који је напуштају, а Пљевља замрли и опустошени град упркос природним богатствима које посједује наша општина“, казао је он.

„За хљеб ћемо зарадити, али ћемо крст часни одбранити. За Будућност Црне Горе“, поручио је Пушоња.

Leave a Reply