У 11 часова почео је протест на платоу испред Филозофског факултета у знак подршке професору Милошу Ковићу коме прети избацивање са факултета.

Студенти су развили транспарент са натписом „Није филозофски ћутати – Непристрасна комисија за професора Ковића“.

Ковић је изјавио да се бори за различито мишљење на факултету.

Истиче да он никада није гласао против својих колега на факултету без обзира на идеолошко опредељење.

  • Реч је о томе да би декан Филозофског факултета Данијел Синани требало да одлучи да ли ће да послужи приватним интересима једне групе људи или ће радити оно због чега је изабран, а то је спровођење законитости, очување интереса Филозофског факултета и очување интереса и радних права запослених.
  • У његовом дворишту је лопта. Мислим да би он требало сада да одлучи сада о томе да ли ће да буде запамћен као декан који је отерао са посла Милоша Ковића због интереса људи чије намере су, поред осталог, и политичке. Неки кажу да су политички интереси оних који објављују да смо заслужили Јасеновац, да смо ми биолошки отпад Европе. Мислим на професора Николу Самарџића који ме гони. Дакле, неки кажу да је овде у питању директно политички интереси да будем одстрањен. Ја мислим да је тако, али то је моје мишљење.

Часлав Копривица са Факултета политичких наука каже да они желе да укажу ректору на лошу праксу да неке колеге анимозитет користе за истеривање са факултета

  • Појединци желе да злоупотребе институцију универзитета. Упозорићемо ректора да је то неприхватљиво. Непримерено је да се то дешава а да академска заједница ћути – истакао је Копривица.

Подсећамо, иако историчар проф. др Милош Ковић испуњава све услове за избор у звање редовног професора на Филозофском факултету Универзитета у Београду постоји озбиљна забринутост јавности да до тога неће доћи.

Како Милош Ковић тврди, група професора предвођена Николом Самарџићем чини све да он не буде изабран у звање редовног професора, иако за то испуњава све услове.

Тако историчари који студенте уче да су Косово и Метохија део Србије, да је Хашки трибунал политичка институција, да се цела српска историја данас кривотвори кроз Сребреницу и Сарајево, немају места за катедром на Одељењу за историју.

Љ. Б.

Због опште цензуре на интернет небу, Националист можете пратити и на следећим мрежама:

1. Вконтакт
2. Телеграм
3. Instagram
4. Twitter

Оставите Коментар