Иза Вука Јеремића стоји страни фактор, тврди председник Народног слободарског покрета и кандидат за председника Србије Мирослав Паровић. Гостујући у емисији „Директно“ на „ТВ Суботица“ Паровић је подсетио на крајње чудне околности појаве Вука Јеремића у политичком животу Србије.

-Тражим да ми неко каже на који начин је на функцију дошао Вук Јеремић. Одакле се он појавио, ко је њега изабрао, ко га је довео у странку, ко га је довео на политичку сцену, ко га је поставио за министра спољних послова. Тврдим да то нико не зна. Тврдим да су то исти људи који га сада гурају да постане председник Србије – рекао је Паровић и оптужио Јеремића да иза њега стоји страни фактор.

Паровић подсећа да да је Јеремић 2004. године био мистерија и за саме чланове Демократске странке.

– Имамо 2004. годину, побеђује Борис Тадић и појављује се неки Вук Јеремић. Одакле? Нико га у странци није знао – подсетио је Паровић.

– Он се појавио и већ 12 година постоји на политичкој сцени. Никад није имао негативну кампању, нико о њему није причао ништа лоше. Његов позитиван ПР траје већ 12 година – каже Паровић.

Паровић је поставио питање ко организује и плаћа Јеремићеву кампању ако иза њега не стоји ни једна партија у Србији. Он је упозорио да ће они који гурају и финансирају Јеремића тражити нешто за узврат ако би он успео да победи на изборима.