Трећа болница за лечење пацијената заражених коронавирусом у Србији биће отворена данас у Новом Саду, а свечаном отварању ће присуствовати премијерка Србије Ана Брнабић, председник Покрајинске владе Игор Мировић, председник Скупштине АП Војводине Иштван Пастор и градоначелник Новог Сада Милош Вучевић.

Ковид-болница на Мишелуку код Новог Сада изграђена је за свега четири месеца и тренутно је најбоља у земљи. На 19.500 квадрата смештене су две операционе сале, ангио-сала, два рендгена, два скенера, одељења са ултразвуком, ендоскопија, лабораторија, пет амбуланти, осам дијализних места и први пут и банка крви. У њој ће бити запослено више од хиљаду медицинских радника.

Нови здравствени центар има 220 кревета на интензивној и 404 кревета на полуинтензивној нези, а осим болничке зграде има и кухињу, магацин, апотеке, капелу, котларницу и велики паркинг.

Како сазнајемо, након завршетка епидемије овај објекат биће претворен у градску болницу.

Најбоља болница

Председник Србије Александар Вучић рекао је раније да је болница у Новом Саду боља од Батајнице и ковид-болнице у Крушевцу. Према његовим речима, градња ове установе коштала је око 28 милиона евра, што је нешто скупље него прве две болнице.

  • Нову болницу у Новом Саду изградили смо за само четири месеца. Честитам грађанима Србије на још једном подухвату и верујем да ћемо у месецима који су пред нама умети да победимо корону – поручио је Вучић и додао:
  • Током градње ове болнице видели смо шта је то што нам фали. На пример, фалило нам је више тоалета на интензивној нези и то сада знамо. Овде ћемо имати и банку крви, оно што немамо у Батајници и Крушевцу. Болница у Новом Саду ће служити на понос свим грађанима овде на северу, у Војводини.

Ј. Матијашевић

Оставите Коментар