Српска Десница захтева од надлежних законодавних и судских власти да се формира јавни регистар осуђених педофила и силоватеља у Србији. Као патриотска странка која се политички бори за очување националног морала и патријахалне породице, сматрамо да је увид у јавни регистар свих сексуалних предатора веома важан за безбедност свих људи који живе у нашој земљи, а посебно деце која представљају нашу будућност.

Закон који је на снази од 2015. године, у вези са овом проблематиком прописује тајност спискова регистрованих педофила и силоватеља чиме народ остаје ускраћен за имена и места пребивалишта ових опасних криминалаца. Српска Десница недавно је најоштрије осудила срамотну пресуду Вишег суда у Сомбору, којом је педофилу Горану Јевтићу, познатом глумцу, затворска казна преиначена у казну кућног притвора без електронског надзора. Уверени смо да би регистар педофила и силоватеља, који би јавно био доступан свим нашим суграђанима путем интернета, у великој мери подигао сигурност најосетљивије категорије, а то су наши најмлађи становници, наша деца.

Како предлажу поједине професионалне организације и стручни појединци, увид у јавни регистар осуђених сексуалних преступника имао би свако ко се уредно региструје електронским путем и тако добије на увид име преступника и место у којем преступник живи. Тачне адресе педофила и силоватеља не би биле доступне, али људи би бар били информисани о делу града где ова лица станују, да ли су на слободи или не, добијали би информације електронском поштом о времену када одређени преступник из ове категорије излази на слободу.

Српска Десница позива на одговорност судске власти, јер су казне обавезног лечења или кућног притвора педофила неадекватне и друштвено неприхватљиве. У досадашњој пракси показало се да се ради о неизлечивим случајевима и да педофили и силоватељи своје гнусне злочине увек понове. Рад полиције на сузбијању педофилије и осталих сексуалих злочина показао се као ефикасан, полицајци успешно проналазе и приводе правди већину ових преступника. Српска Десница тражи да закон строжије кажњава овај вид криминала, а увођењем јавног регистра додатно осигура и релаксира јавност која би имала прилику да буде упозната са идентитетом девијантних личности и њиховог приближног места становања. Захтевајући оштријe казне за ову врсту кривичних дела и увид у јавни регистар педофила и силоватеља, захтевамо и слепу правду за сваког починиоца ових злодела.

Српска Десница упозорава да нико не може бити изузет од најстрожег законског поступања уколико му се докаже недвосмислена кривица. Без обзира на верску, политичку, националну или припадност на друштвеној лествици, закон мора важити за свакога подједнако. Када су у питању педофилија и силовање, судови наше државе морају најстрожије пресуђивати онима који нашкоде невиној деци.

Српска Десница закључује, да без обзира на јавне дебате и опречне политичке ставове о овој теми, правосуђе мора имати највише обзира за децу и превентивно умањи потенцијалне жртве. Из овог разлога тражимо јавни регистар осуђених педофила и најхитније ступање на снагу закона о овом важном питању за све нас.

За сигурну будућност наше деце, за оштро и бескомпромисно законско обрачунавање са педофилима и силоватељима!

Оставите Коментар